Patriot to nespēj: eksperts paskaidroja, kāpēc Turcija izvēlējusies S-400

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasЗенитные ракетные комплексы С-400 "Триумф"
Зенитные ракетные комплексы С-400 Триумф - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Otrā NATO valsts spēka un militārā potenciāla ziņā ir izvēlējusies labāko, kas pieejams pasaules tirgū – ne amerikāņu kompleksus Patriot, ko aktīvi uzspieda Vašingtona, bet Krievijas S-400.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. Krievija un Turcija noslēdz sarunas par PGA S-400 otrā pulka piegādēm, informēja Krievijas Federālā militāri tehniskās sadarbības dienesta direktors Dmitrijs Šugajevs starptautiskā militāri tehniskā foruma "Armija 2020" ietvaros. Viņš norādīja, ka patlaban tiek saskaņotas atsevišķas līguma nianses.

Turcijas lēmums iegādāties S-400 ir absolūti dabisks, tā pamatā ir Krievijas pretgaisa kompleksa izcilās īpašības, radio Sputnik ēterā paskaidroja militārais eksperts, žurnāla "Nacionaļnaja oborona" galvenais redaktors Igors Korotčenko.

"Turcija īsteno pastāvīgu politiku ieroču iepirkuma jomā. Valsts, kas ieņem otro vietu NATO spēka un militārā potenciāla ziņā, izvēlējusies ne amerikāņu kompleksus Patriot, ko aktīvi uzspieda Vašingtona, bet Krievijas S-400. Šīs izvēles pamatā ir zenītraķešu sistēmas S-400 izcilās taktiski tehniskās īpašības," akcentēja Korotčenko.

Eksperts konstatēja, ka zinātniskais un konstruktoru darbs Krievijā apsteidz ASV.

"Jau kopš Staļina laikiem mūsu valsts ir apsteigusi ASV pretgaisa aizsardzības sistēmu un kompleksu izstrādes jomā. Šodien S-400 ir Krievijas aizsardzības rūpniecības kompleksa vizītkarte pasaules bruņojuma tirgū. Nekā cita līdzīga iespēju ziņā tirgū vienkārši nav," atgādināja Korotčenko.

Pēc viņa vārdiem, Turcija izvēlas labāko, kas pieejams pasaules tirgū.

Зенитный ракетный комплекс С-400 Триумф - Sputnik Latvija
ASV izdevums atklājis Savienoto Valstu un Izraēlas plānus cīņā ar S-400

"S-400 tālās raķetes ļauj likvidēt mērķus līdz 400 km attālumā no starta vietas. Patriot to nespēj principā. S-400 raķešu līnija spēj likvidēt jebkādus mērķus – gan tuvajā un vidējā zonā, gan tālajā distancē. Runa ir par tā saucamajiem prioritārajiem un aizsargātajiem mērķiem, tādiem kā lidmašīna traucējumu radīšanai vai gaisa komandpunkts, kā arī stratēgiskie bumbvedēji," paskaidroja Sputnik sarunbiedrs.

Noslēgumā Korončenko piebilda, ka Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans nav padevies masveida spiedienam, jo saprot: ar Krievijas PGA sistēmu palīdzību viņš nodrošinās savas gaisa telpas aizsardzību.

Aizvadītajā gadā Krievija izpildīja pirmo līgumu par četru S-400 divizionu piegādēm Turcijai par 2,5 miljardiem dolāru. Krievijas un Turcijas darījums noveda pie krīzes Ankaras un Vašingtonas attiecībās. ASV pieprasīja, lai Erdogans atceltu darījumu ar Krieviju un iegādātos amerikāņu kompleksus Patriot. Turcijas prezidents atteicās piekāpties un informēja, ka Turcija šogad uzsāks Krievijas S-400 ekspluatāciju.

Ziņu lente
0