Francijas karavīrs tiek turēts aizdomās par slepenu dokumentu nodošanu Krievijai

© Foto : pixabay.com / PexelsСтолица Франции - Париж
Столица Франции - Париж - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas aizsardzības ministre informēja, ka uzsākta juridiska procedūra pret augstu stāvošu virsnieku.

RĪGA, 31. augusts – Sputnik.  Francijas aizsardzības ministre Floransa Pārlija informēja, ka sākta izmeklēšana pret franču virsnieku, kurš tiek turēts aizdomās par slepenu dokumentu nodošanu Krievijas specdienestiem, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Radio "Europe 1" pastāstīja, ka virsniekam izvirzītas apsūdzības valsts nodevībā par labu Krievijai.

"Es varu apstiprināt, ka pret augstu stāvošu virsnieku sākta juridiska procedūra sakarā  ar kaitējumu drošībai," ministre paziņoja radiostacijas ēterā.

Iepriekš izcēlās spiegu skandāls, saistīts ar incidentu Norvēģijā. Augusta vidū Policijas drošības dienests (PST) informēja, ka arestēts 50 gadus vecs vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par valsts noslēpuma nodošanu "Krievijas izlūkam".

Посольство РФ в Вене - Sputnik Latvija
Politika
Austrija izraida Krievijas diplomātu

Viņš apsūdzēts par informācijas nodošanu ārvalstij, kas "var kaitēt Norvēģijas fundamentālajām interesēm". Saskaņā ar šo apsūdzību vīrietim draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem.

Pēc tam Norvēģija pasludināja par persona non grata vienu no Krievijas vēstniecības Oslo darbiniekiem, tādēļ viņš bija spiests pamest valsti. Maskava simetriski atbildēja, izraidot vienu no Norvēģijas vēstniecības Krievijā vecākajiem diplomātiem.

Iepriekš līdzīga situācija notika Krievijas un Austrijas attiecībās. Diplomāti tiek izsūtīti Vīnes Diplomātisko attiecību konvencijas (1961. gads) ietvaros, kas ļauj valstij pasludināt kādu no diplomātiskās misijas darbiniekiem par persona non grata, nepaskaidrojot iemeslus.

Ziņu lente
0