Times: Lielbritānija plāno atteikties no tankiem

© Foto : facebook / Apollo Kino (Mustamäe)Танк Challenger 2 перед таллинским кинотеатром Apollo
Танк Challenger 2 перед таллинским кинотеатром Apollo   - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas Aizsardzības ministrija uzskata, ka karadarbības mainīgais raksturs prasa lielākas investīcijas kiberbruņojumā, kosmosā un citās mūsdienīgajās tehnoloģijās.

RĪGA, 30. augusts — Sputnik. Lielbritānija izvērtē iespēju atteikties no tankiem bruņoto spēku modernizācijas piedāvājuma ietvaros, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Times.

Avīzes rīcībā nonākušie dati liecina, ka valdība izskata iespēju atteikties no tankiem, ņemot vērā tanku Challenger 2 un kājnieku kaujas mašīnu Warrior modernizācijas pieaugošās izmaksas – abas šīs bruņoto spēku rīcībā esošās vienības pērn tika atzītas par novecojušām, vēstīja Times.

Испытания ядерного оружия - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Kur nu vēl tuvāk": kurp ASV vēlas pārvest savu kodolarsenālu

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija uzskata, ka karadarbības mainīgais raksturs prasa lielākas investīcijas kiberbruņojumā, kosmosā un citās mūsdienīgajās tehnoloģijās, stāsta izdevums.

Ziņots, ka diskusija par atteikšanos no tankiem ir daļa no valdības pārskata, kas saistīts ar ārpolitikas, aizsardzības un drošības jautājumiem, ko plānots noslēgt novembrī.

"Pie tam saglabājas iespēja modernizēt Challenger 2 vai iegādāties no Vācijas tanku Leopard 2. Lielbritānija jau painteresējusies, kāds ir tās partneru NATO viedoklis par ierosinājumu atteikties no smagās bruņutehnikas un mainīt militāro ieguldījumu aliansē," raksta avīze.

Saskaņā ar jauno ierosinājumu, Lielbritānija pievērsīs uzmanību līdera pozīcijām trieciena aviācijas jomā un piedāvās sabiedrotajiem 50 helikopterus Apache, kā arī degvielas uzpildei paredzētos smagos helikopterus un izlūkošanas helikopterus.

Ziņu lente
0