ASV valsts sekretāra vietnieks ieplānojis vizīti Krievijā un Lietuvā

© Sputnik / Viktor Tolochko / Pāriet pie mediju bankasУчастники акции протеста на площади Независимости в Минске
Участники акции протеста на площади Независимости в Минске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziņu aģentūra Reuters vēsta, ka ASV Valsts departamenta pārstāvja vizīte ieplānota ar mērķi apspriest situāciju Baltkrievijā.

RĪGA, 23. augusts – Sputnik. ASV valsts sekretāra vietnieks Stīvens Bigans tuvākajā laikā apmeklēs Krieviju un Lietuvu, lai apspriestu situāciju Baltkrievijā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Ziņu aģentūra, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, vēsta, ka vispirms Stīvens Bigans ieplānojis vizīti Maskavā, bet pēc tam – Viļņā, kur patlaban uzturas bijusī Baltkrievijas prezidenta kandidāte Svetlana Tihanovska.

Член-корреспондент Академии военных наук РФ, ведущий эксперт Центра военно-политических исследований МГИМО Владимир Козин - Sputnik Latvija
Militārais eksperts: Lietuva patiešām apdraud Baltkrieviju

Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas notika 9. augustā. Pēc tām valstī sākās opozīcijas protesta akcijas, kas nepiekrita balsošanas rezultātiem. Centrālā vēlēšanu komisija infomēja, ka jau sesto reizi uzvarējis pašreizējais Baltkrievijas valsts vadītājs Aleksandrs Lukašenko ar 80,1% balsu. Opozīcija uzskata, ka vēlēšanās uzvarējusi Svetlana Tihanovska.

Pirmajās dienās varasiestādes izkliedēja protesta akcijas. Pret tām tika izmantota asaru gāze, ūdens metēji, gaismas un trokšņa granātas, gumijas lodes. Pēc tam akciju izkliedēšana ar vardarbīgām metodēm tika pārtraukta. Oficiālie dati liecina, ka pirmajās dienās aizturēti vairāk nekā 6,7 tūkstoši cilvēku. Valsts IeM informēja, ka nekārtībās cietuši simtiem cilvēku, vairāk nekā 120 likumsargi guvuši ievainojumus, trīs akciju dalībnieki gājuši bojā.

Tihanovska patlaban uzturas Lietuvā. Vēstīts, ka politiķei it kā neesot bijis citas iespējas, kā vien pamest valsti, viņas izbraukšanu esot "organizējušas" Baltkrievijas varasiestādes.

Ziņu lente
0