ASV Jūras spēku veterāns paskaidroja, ar ko draud cīņa ar Krievijas zemūdenēm

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasПодводный крейсер "Князь Владимир"
Подводный крейсер Князь Владимир  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas atomzemūdenes ir viens no galvenajiem kodolsavaldīšanas faktoriem, tātad jebkāds to apdraudējums nopietni aizkaitinās Maskavu.

RĪGA, 22. augustsSputnik. ASV un NATO aukstā kara garā pārdomātās cīņas metodes, kas būs piemērotas pret Krievijas zemūdenēm militāra konflikta gadījumā, draud ar kodolieroču pielietošanu. Šādu viedokli pauda ASV Jūras spēku veterāns, grāmatas "Padomju jūras kara diplomātija" autors Bredfords Dismukss, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Naval College Review.

Dislmukss atgādināja, ka Krievijas atomzemūdenes ir viens no galvenajiem kodolsavaldīšanas faktoriem. Tātad jebkāds to apdraudējums nopietni aizkaitinās Maskavu, un tas savukārt provocēs kodolkonfliktu.

Флаг России - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievija garantē: agresoram atmaksās dzelmes SBR "Skif"

"Gandrīz visos iedomājamos apstākļos Savienotajām Valstīm nevajadzētu draudēt Krievijas atomzemūdenēm ar ballistiskajām raķetēm," brīdināja ASV Jūras spēku veterāns un uzsvēra, ka tādā situācijā "neveiksme ir daudz labāka nekā panākumi".

Pēc veterāna domām, ASV un to sabiedroto jūras spēkiem vajadzētu mainīt savu stratēģiju cīņā ar Krievijas zemūdenēm pie tās robežām. "Sena gudrība vēsta,  ka problēmas cilvēkam parādās nevis tāpēc, ka viņš kaut ko nezina, bet gan tāpēc, ka viņš bijis par kaut ko pārliecināts," atgādināja eksperts.

Augusta sākumā Krievijas Ģenerālštābs informēja, ka valsts izmantos kodolpotenciālu jebkura raķešu uzbrukuma gadījumā pret savu teritoriju, jo pēc pretinieka raķešu palaišanas nebūs iespējams noteikt, vai runa ir par kodolieroci vai konvencionālo lādiņu. Jebkura uzbrūkoša raķete tiks uzskatīta par kodolraķeti, norāda dokuments "Par Krievijas Federācijas valsts politikas pamatiem kodolsavaldīšanas jomā".

Ziņu lente
0