Ekonomists nosaucis "lielās revolūcijas" pazīmes ASV

© Sputnik / Брайан Смит / Pāriet pie mediju bankasВ Нью-Йорке введён режим ЧС в связи с коронавирусом
В Нью-Йорке введён режим ЧС в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomists uzskata, ka mēģinājumi grozīt vēsturi ir jaunas "lielās revolūcijas" bīstams priekšvēstnesis.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Mēģinājumi sagrozīt vēsturi, kas vērojami ASV, var kļūt par jaunas "lielās revolūcijas" bīstamu priekšvēstnesi, uzskata Lomonosova Maskavas valsts universitātes Ekonomikas fakultātes dekāns Aleksandrs Auzans.

"Mēs esam nokļūvuši jaunā turbulentā pasaules vēstures periodā. Krīze, ko esam iedēvējuši par koronakrīzi, nav līdzīga krīzēm, ko piedzīvojušas mūsu paaudzes. Tas ir visnotaļ rets tā saucamā ārējā šoka gadījums, iepriekš tāds bija pirms simt gadiem," viņš teica foruma "Spēcīgas idejas jaunajam laikam" prezentācijā.

Туристы фотографируют и делают селфи со скалы с видом на знаменитый пляж Навагио (Кораблекрушение) на Ионическом острове Закинтос - Sputnik Latvija
Vīrusa viļņos. Valstis gatavojas jauniem uzliesmojumiem

Pēc viņa domām, tagad tiek likti pamati tā saucamajām valstu ilgtermiņa trajektorijām.

"Šīs krīzes otrā īpatnība: kaut kas krītas gandrīz līdz nullei, kaut kas vienkārši slīd lejup, bet kaut kas cits – vētraini aug, piemēram, digitālās industrijas vai farmaceitika. Tā novedīs pie ļoti nopientām institucionālajām pārmaiņām," ekonomista teikto citēja RIA Novosti.

"Tur, kur epidēmija norit vismokošāk, ASV, mēs saprotam, ka tur radušās neredzēta novirziena sociālās kustības. Es nerunāju par veikalu grautiņiem – tādus esam redzējuši jau agrāk. Toties vēstures pārsvītrošana ir diezgan bīstama pazīme, parasti lielās revolūcijas pavada tāda pazīme, ka mēs vēsturi sākam no jauna," atzīmēja Auzans.

Ziņu lente
0