CNN: Pentagons veidos darba grupu NLO pētīšanai

© AP Photo / SUSAN STERNERПосетители музея НЛО в США
Посетители музея НЛО в США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūlijā ASV Kongresā izskanēja bažas sakarā ar neidentificētiem lidojošajiem objektiem – politiķi pieļāva, ka tie, iespējams, ir vietējās izcelsmes lidaparāti – "potenciālo pretinieku" izlūklīdzekļi.

RĪGA, 15. augustsSputnik. ASV Aizsardzības ministrija pieņēmusi lēmumu veidot darba grupu neidentificētu lidojošo objektu pētījumiem, ar ko sastapušies Gaisa spēku lidotāji, vēsta telekanāls CNN, atsaucoties uz informācijas avotiem Pentagonā.

"Aizsardzības ministra vietnieks Deivids Norkvists vadīs darba grupu, kuras sastāvu plānots oficiāli paziņot tuvākajās dienās," telekanāla ziņoto citēja RIA Novosti.

CNN atgādināja, ka jūlijā ASV Kongresā izskanēja bažas sakarā ar neidentificētiem lidojošajiem objektiem – politiķi pieļāva, ka tie, iespējams, ir vietējās izcelsmes lidaparāti – "potenciālo pretinieku" izlūklīdzekļi.

НЛО - Sputnik Latvija
"Tas nav satelīts": karavīri Brazīlijā notriekuši kaut ko līdzīgu NLO

Gados pēc Otrā pasaules kara ASV jau vairākkārt veidojušas dažāda līmeņa grupas NLO pētījumiem.

Aprīļa beigās Pentagons publicēja savā vietnē videoierakstus, kuros iemūžinātas "neidentificētas parādības". Resors pastāstīja, ka viens no trim atklāti pieejamajiem Jūras kara spēku video ieraksiem nofilmēts 2004. gada novembrī, abi pārējie – 2015. gada janvārī. Tie visi 2007. un 2017. gg. nokļuva internetā bez Pentagona sankcijas. ASV Jūras kara spēki atzina to autentiskumu. Vēlāk nāca klajā vairākas atskaites, kurās piloti stāsta par NLO novērojumiem no 2013. gada 27. jūnija līdz 2019. gada 13. februārim.

Jūnijā ASV prezidents Donalds Tramps atklāja, ka viņam zināma virkne interesantu lietu par iespējamo NLO avāriju Ņūmeksikas štatā 1947. gadā, un izteica iespēju, ka informācija par incidentu tiks atklāta. Dažādos avotos ļoti populāra bija versija, ka objekts, kas cieta katastrofā netālu no Rozvelas pilsētas, bija ārpuszemes kuģis, tā pilots – citplanētietis, kuru ASV valdība sagūstījusi un noslēpusi. Savukārt ASV Gaisa spēku oficiālā versija pauž, ka pie Rozvelas nogāzusies meteozonde, kas tika izmantota slepenas programmas ietvaros.

Ziņu lente
0