Atklāta Baltijas vājā vieta situācijā, ja sāksies karš ar Krieviju

© Photo LCDR / Pedro Miguel Ribeiro PinheiШведский корвет HSwMS Nyköping во время совместных учений войск НАТО Trident Juncture 2018 ("Единый трезубец") в Норвегии
Шведский корвет HSwMS Nyköping во время совместных учений войск НАТО Trident Juncture 2018 (Единый трезубец) в Норвегии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstis pievērš uzmanību sauszemes spēku mobilitātes līmeņa celšanai, to drošībai un uguns jaudai.

RĪGA, 9. augusts — Sputnik. Polijas Austrumu pētījumu centra eksperts Pjotrs Šimanskis uzskata, ka Baltijas valstu vājā vieta iespējamā karā ar Krieviju meklējama vidēja darbības rādiusa pretgaisa aizsardzībā, vēsta RIA Novosti.

"Baltijas valstis pievērš uzmanību sauszemes spēku mobilitātes līmeņa celšanai, to drošībai un uguns jaudai. Viņu teritoriālajiem bruņotaiem spēkiem ir svarīga prettanku aizsardzība un neregulāras darbības. Tomēr lieli trūkumi vērojami vidēja darbības rādiusa pretgaisa aizsardzībā" Šimanskis konstatēja intervijā Polske Radio.

Морские пехотинцы США во время учений НАТО Trident Juncture 18 в Исландии - Sputnik Latvija
Tukša resursu tērēšana: Krievija novērtēja gaidāmās NATO mācības

Pēc Šimanska domām, problēmu iespējams novērst ar militāro mācību palīdzību. Kā piemēru viņš minēja manevrus Trident Juncture, kas notika 2015. un 2018. gadā. Pēdējie bija Ziemeļatlantijas alianses lielākie manevri 20 gadu laikā.

Vienlaikus analītiķis aicināja NATO vadību pievērst uzmanību bloka vadības struktūrai.

Baltijas valstis jau vairākkārt apsūdzējušas Krieviju par "agresijas" gatavošanu. Savukārt Kremlis uzsvēra, ka neplāno nekādus uzbrukumus nevienai Ziemeļatlantijas alianses valstij.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka NATO to ļoti labi saprot, taču alianse izmanto tamlīdzīgus izteikumus, lai aizbildinātu tehnikas un bruņoto spēku kontingenta dislokācijai pie Krievijas robežām.

Ziņu lente
0