Eksperts: Krievijai un ASV ir jāsadarbojas cīņā ar koronavīrusu

© SputnikФедор Войтоловский, директор ИМЭМО им. Е. М. Примакова РАН
Федор Войтоловский,  директор ИМЭМО им. Е. М. Примакова РАН - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zinātnieki ASV saņemas un sadarbojas ar kolēģiem Krievijā, neskatoties uz negatīvo fonu valstu attiecībās, norādīja eksperts. Par to liecina protokols, ko puses parakstījušas par sadarbību koronavīrusa apkarošanā.

RĪGA, 7. augusts – Sputnik. "Šī vienošanās ir ārkārtīgi svarīga, tā turpina divu akadēmiju – ASV Nacionālās zinātņu akadēmijas un Krievijas zinātņu akadēmijas – ilggadējo sadarbību. Šai sadarbībai ir bagāta vēsture – vairāk nekā 50 gadi. (..) Protokols par sadarbību koronavīrusa infekcijas apkarošanas jomā, zinātnieku sadarbību koronavīrusa infekcijas izpētes un tās seku apkarošanas jautājumos, turklāt ne tikai ar medicīniskajām sekām, ne tikai ar sekām, kas saistītas ar klīniskajiem aspektiem un problēmām, bet arī sociālajām, ekonomiskajām, psiholoģiskajām sekām. Tas ir svarīgs jauns sadarbības virziens," teica KZA Primakova Nacionālā pasaules ekonomikas un starptautisko attiecību pētnieciskā institūta direktors Fjodors Voitolovskis.

Полицейские на блокпосту во время эпидемии коронавируса проверяют автомашины - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Vakcīnu sacīkstes": Rietumos apsūdz Krieviju

Viņš atzīmēja, ka tas nav vienīgais Krievijas un ASV zinātnieku dialoga virziens. Piemēram, patlaban abas akadēmijas turpina dialogu jautājumā par bruņojuma kontroli un stratēģisko sadarbību.

"Mūsu amerikāņu kolēģi, ņemot vērā politisko atmosfēru, kas izveidojusies ASV jautājumā par dialogu ar Maskavu, sadarbību ar Krieviju, ņemot vērā to absolūti saindēto atmosfēru, demonstrē lielu drosmi, jo uzņemas atbildību un kontaktējas ar kolēģiem Krievijā, turpina dialogu un pat nāk klajā ar jaunām iniciaktīvām," teica Voitolovskis.

Войтоловский: Россия и США не могут не взаимодействовать в борьбе с коронавирусом
Ziņu lente
0