Vēsturnieks no Kijevas ziņo: dievi cēlušies Ukrainā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasУчастники радикальных движений в Киеве, архивное фото
Участники радикальных движений в Киеве, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cita starpā vēsturnieks apgalvo, ka Noasa plūdi notikuši mūsdienu Ukrainas teritorijā un no tās sākusies dzīvības atdzimšana uz zemes.

RĪGA, 21. jūlijs – Sputnik. Vēsturnieks Sergejs Poddubnijs publicējis apgalvojumus par dievu un praviešu "Ukrainas cilmi". Citātus no viņa grāmas "Ukraiņu slavenie senči" publicējis Ukrainas Ebreju komitejas direktors Eduards Doļinskis, vēsta RIA Novosti.

Savā lapā Facebook Doļinskis pastāstīja: pēc Poddubnija domām, nevis ukraiņi pielūdz svešus dievus un svētos, bet gan, gluži pretēji, antīkajos tekstos pieminētie "dievi un pravieši bija ukraiņu senči".

Президент Польши Анджей Дуда. - Sputnik Latvija
Prankeri Vovans un Leksuss izjoko Dudu

"Tas pats attiecas uz grieķiem, kuri it kā devuši pasaulei mītus, varoņus un zinātni. Patiesībā viņiem ar to nav nekāda sakara. Tā ir mūsu, ukraiņu, vēsture," teikts citātā.

Cita starpā vēsturnieks apgalvo, ka Noasa plūdi notikuši mūsdienu Ukrainas teritorijā un no tās sākusies dzīvības atdzimšana uz zemes. Tāpat Puddubnijs uzsver, ka ukraiņu tautas vēsture mērojama "vismaz trīs tūkstošu gadu garumā".

Iepriekš Ukrainā jau vairākkārt izskanējuši oriģināli viedokļi par vēsturi. Citu starpā Ukrainas bijušais prezidents Petro Porošenko klāstīja, ka kņazs Vladimirs 988. gadā esot kristījis Ukrainu, kā arī norādīja, ka Maskavas dibināšana esot "Kijevas kņazu pārsteidzīgs lēmums".

Ziņu lente
0