ES līderi turpinās apspriest antikrīzes fondu

Европейские флаги перед Европейской комиссией
Европейские флаги перед Европейской комиссией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienības valstu līderi jau trešo dienu cenšas vienoties par Eiropas Savienībā veidotā ekonomikas atkopšanās fonda parametriem, kā arī par daudzgadu finanšu plānu.

RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. ES samits, kurā līderi centās vienoties par antikrīzes fonda izveidošanu, lai atjaunotu ekonomiku, un par daudzgadu budžeta veidošanu, tiks turpināts arī pirmdien, vēsta RIA Novosti.

"Eiropas Savienības Padomes ceturtajā samita dienā tās priekšsēdētājs (Šarls Mišels – red.) noslēdza plenārsēdi. Divdesmit septiņas ES valstis tiksies šodien vēlāk plkst. 14:00 (plkst. 15:00 pēc Latvijas laika – red.)," uzrakstīja Twitter Barends Leitss, Eiropas Savienības Padomes vadītāja Šarla Mišela preses sekretārs.

Pēcāk Leitss paziņoja, ka plenārsēdes sākuma laiks tiek pārcelts uz plkst. 16:00 (plkst. 17:00 pēc Latvijas laika).

Флаг Европейского союза - Sputnik Latvija
Politika
Francijas, Vācijas un EK līderi veic pārrunas trešās samita dienas ietvaros

Iepriekš Leitss paziņoja, ka Eiropas Savienības Padomes priekšsēdētājs palūdza iztaisīt pārtraukumu. Bija paredzēts, ka tas ilgs 45 minūtes, taču tas ievilkās uz dažām stundām.

Rezultātā Leitss atzīmēja, ka Eiropas Savienības valstis aizvadījušas plenārsēdi.

Faktiski, tas nozīmē, ka ES valstis atkal nav saskaņojušas budžetu un ekonomikas atjaunošanas fondu, kura cietusi koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Eiropas Savienības valstu līderi jau trešo dienu cenšas vienoties par Eiropas Savienībā veidotā ekonomikas atkopšanās fonda parametriem, kā arī par daudzgadu finanšu plānu, no kura pēcāk tiks sastādīti ES ikgadējie budžeti laika periodā no 2021. līdz 2027. gadam.

Ziņu lente
0