Analītiķis paskaidroja, kāpēc ES nevēlas upurēt "Ziemeļu straumi 2"

© Photo Nord Stream 2 / Paul LangrockТрубы газопровода "Северный поток — 2"
Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc viņa sacītā, šajā jautājumā ir vērojamas acīmredzamas Briseles un Vašingtonas interešu nesaskaņas.

RĪGA, 19. jūlijs – Sputnik. Eiropas Savienība nevēlas upurēt Krievijas projektu "Ziemeļu straume 2", jo alternatīva Amerikas SDG veidā beigu beigās padarīs Eiropas produkciju par mazāk pieprasītu pasaules tirgū, paziņoja RT Krievijas Zinātņu akadēmijas Starptautiskās ekonomikas un starptautisko attiecību institūta Eiropas pētījumu centra vecākais zinātniskais darbinieks Vladimirs Oļenčenko, vēsta RIA Novosti.

Pēc viņa sacītā, šajā jautājumā ir vērojamas acīmredzamas Briseles un Vašingtonas interešu nesaskaņas. Analītiķis uzskata, ka ES cer diversificēt zilās degvielas importu, savukārt ASV, tieši pretēji, vēlas kļūt par galveno energoresursa piegādātāju Eiropā.

Жозеп Боррель - Sputnik Latvija
Politika
Brisele izteicās par ASV darbībām attiecībā pret "Ziemeļu straumi 2"

"Krievijas gāze par eiropiešiem izdevīgu cenu – tā ir arī savas produkcijas konkurētspējas nodrošināšana. Ja zilās degvielas vērtība pieaugs, pacelsies arī preču cenas, kuras eksportē ES. Un tad Amerikas produkcija var izrādīties lētāka, kas nozīmē pieprasītāka nekā Eiropas pasaules tirgū. (…) Eiropieši nepiekritīs upurēt savu labklājību Amerikas kapitāla interesēs," paskaidroja Oļenčenko.

Eksperts piebilda, ka ES var arī ieviest sankcijas pret ASV, lai mazinātu negatīvo efektu ierobežojošajiem pasākumiem no Vašingtonas puses attiecībā pret "Ziemeļu straumi 2" un "Turcijas straumi".

Valsts sekretārs Maiks Pompeo trešdien paziņoja, ka Valsts departaments publicējis rekomendācijas likuma par pretestību Krievijai ar sankciju starpniecību ietvaros, iekļaujot dokumentā "Ziemeļu straumi 2" un "Turcijas straumes" otro atzaru. Šīs darbības rada Amerikas sankciju riskus investīcijām un citām darbībām, kas ir saistītas ar Krievijas eksporta gāzesvadiem.

Ziņu lente
0