Pēc ugunsgrēka Nantes katedrālē policija aizturējusi vienu cilvēku

© AFP 2023 / SEBASTIEN SALOM-GOMISПожар в соборе Нанта 18 июля 2020 года
Пожар в соборе Нанта 18 июля 2020 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prokuratūrā Francijas telekanālam BFMTV paziņoja, ka pašlaik tiek runāts tikai par pārbaudi. Izmeklētāji apcietinājuši vīrieti, lai pārbaudītu "pretrunas viņa sarakstā".

RĪGA, 19. jūlijs – Sputnik. Francijas policija aizturējusi vienu cilvēku lietas izmeklēšanas ietvaros par ugunsgrēku Svētā Pētera un Pāvela katedrālē Nantē, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz telekanālu BFMTV.

Saskaņā ar telekanāla ziņām, runa ir par 39 gadus vecu vīrieti, migrantu, kurš strādāja par brīvprātīgo katedrālē un kuram bija jāaiztaisa ar atslēgu ciet durvis ugunsgrēka dienā.

Prokuratūrā paziņoja, ka pašlaik tiek runāts tikai par pārbaudi. Izmeklētāji apcietinājuši vīrieti, lai pārbaudītu "pretrunas viņa sarakstā".

​Uzliesmojums notika sestdien no rīta. Ugunsgrēka rezultātā pilnībā tika iznīcinātas katedrāles lielās ērģeles. Nantes prokuratūra paziņoja par izmeklēšanas uzsākšanu sakarā ar aizdomām par ļaunprātīgu katedrāles aizdedzināšanu. Pēcāk Atlantijas Luāras departamenta ugunsdzēsēju brigādes pārstāvis apakšpulkvedis Žeroms Langluā paziņoja, ka liesmas Nantes katedrālē bija nodzēstas, sabrukuma riska nav vai arī tas ir minimāls, taču ugunsdzēsēji palika notikuma vietā arī naktī.

Ziņu lente
0