Prankeri Vovans un Leksuss izjoko Dudu

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDПрезидент Польши Анджей Дуда.
Президент Польши Анджей Дуда. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svētdien politiķis tika pārvēlēts Polijas prezidenta amatā uz otro termiņu. Prankeri pazvanīja valsts vadītājam, viņi stādījās priekšā kā ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterrešs.

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Divi Polijas pastāvīgās pārstāvniecības ANO darbinieki tika atsaukti uz dzimteni Krievijas prankeru zvana republikas prezidentam Andžejam Dudam dēļ, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Polijas ĀM.

Iepriekš Krievijas prankeri Vladimirs Kuzņecovs un Aleksejs Stoļarovs (Vovans un Leksuss) piezvanīja Dudam ANO ģenerālsekretāra Antoniu Guterreša vārdā. Sarunas ierakstu prankeri publicēja savā YouTube kanālā. Svētdien Duda tika pārvēlēts Polijas prezidenta amatā uz otro termiņu. Vovans un Leksuss piezvanīja Dudam, it kā lai apsveiktu ar uzvaru vēlēšanās.

Telefona saruna - Sputnik Latvija
Krievu prankeri Bergmaņa vārdā izjokojuši Spānijas aizsardzības ministri

"Sakarā ar personu, kuri uzdevās par ANO ģenerālsekretāru, telefona provokāciju attiecībā pret Polijas prezidentu Andžeju Dudu Ārlietu ministrija paziņo, ka diplomātiskās iestādes kompetences ietvaros tika pieņemti pasākumi ar mērķi noskaidrot šo lietu," teikts paziņojumā.

Veiktās notikumu apstākļu noskaidrošanas rezultātā "diviem Polijas pastāvīgās pārstāvniecības ANO darbiniekiem Ņujorkā iestājās dienesta sekas – viņi tika atsaukti no iestādes(pastāvīgās pārstāvniecības) ", pastāstīja ĀM.

Ārlietu ministrija atzīmē, ka nesniedz plašāku informāciju "šīs lietas rakstura dēļ".

Sarunā ar Dudu prankeri skāra jautājumu par Otro pasaules karu. Duda paziņoja, ka "ar Putina kungu mums ir diskusija par vēsturi, viņš apsūdzēja mūs tajā, ka Polija uzsāka Otro pasaules karu". Taču Polijas prezidents uzsvēra, ka Krievija, lai arī veica vērā ņemamu ieguldījumu uzvarā pār fašismu, okupēja Poliju. Atbildes kārtā "ģenerālsekretārs" atgādināja par Ļvovu, kādreizējo Polijas pilsētu, kura tika iekļauta Ukrainas sastāvā.

Duda atgādināja, ka "tās ir dažādas lietas vēstures izpratnē – tā bija draudzīga dāvana, bet krievi nodarbojās ar okupāciju".

Pēc kā "ģenerālsekretārs" piedāvāja Polijas prezidentam paņemt atpakaļ Ļvovu un citas pilsētas. Duda vairākas reizes pārjautāja, ko ar to domā viņa sarunas biedrs, bet pēc tam sašutis atteica: "Nē, tā ir Ukraina! Nē, nē, nē, Polijā nav nekādu diskusiju par to, šobrīd tā ir daļa Ukrainas un punkts. Nē, nē, nē." Un vēl vairākas reizes atkārtoja: "Nē, nē, nē."

Pēcāk prankeri solīja pastāstīt Polijas specdienestiem, kā viņiem izdevās sazvanīt valsts vadītāju.

Ziņu lente
0