Lidmašīna ar NATO karavīriem reisā uz Latviju atgriezusies mājās

© REUTERS/Ints KalninsСолдаты канадской армии на церемонии открытия ФПП НАТО в Адажи
Солдаты канадской армии на церемонии открытия ФПП НАТО в Адажи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kanādas Nacionālās aizsardzības ministrija pieņēma lēmumu atgriezt lidmašīnu ar valsts karavīriem, kam bija jāpiezemējas Latvijā.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Kanādas kara lidmašīnai ar karavīriem NATO misijas ietvaros tuvākajā laikā bija jāierodas Latvijā, taču to atsauca reisa vidū, ņemot vērā informāciju par Covid-19 izplatības risku lidmašīnā, raksta Lsm.lv.

Kanādas Nacionālās aizsardzības ministrija noskaidroja, ka kara lidmašīnā atrodas ar Covid-19 pacientiem kontaktējušas personas. Lai arī, saskaņā ar armijas vadības vērtējumu, inficēšanās risks lidmašīnā nav liels, tomēr pieņemts lēmums atsaukt lidmašīnu, kam bija jānosēžas Latvijā.

Разгрузка американской техники в Гаркалне 4 октября 2014 года. Архивное фото - Sputnik Latvija
Rail Baltica NATO dienestā: Aizsardzības ministrija piedāvā izbūvēt atzaru uz Ādažu bāzi

Zināms, ka lidmašīnā bija aptuveni 70 pasažieri un ekipāžas locekļi, tagad karavīri pavadīs divas nedēļas ilgu karantīnu Kanādā.

Kanāda veido Latvijā dislocētās NATO daudznacionālās kaujas grupas kodolu. NATO misija Latvijā turpina darbu, pat neskatoties uz koronavīrusa infekcijas izplatību pasaulē un ārkārtējās situācijas režīmu valstī. Uz laiku tika apturētas vien dažas militārās operācijas.

2020. gada jūlijā bija ieplānota Kanādas karavīru rotācija. Lidmašīnai, kas tika atgriezta pa ceļam uz Latviju, vajadzēja pēc karavīru nogādes valstī aizvest citu grupu uz Kanādu.

Iepriekš vēstīts, ka 2020. gada martā vairāki karavīri no valstī dislocētā NATO starptautiskā bataljona, inficējušies ar Covid-19.

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš toreiz pastāstīja, ka viņi visi inficējušies ārzemēs un pēc tam nekavējoties izolēti.

Ziņu lente
0