Politika

Krievijas vēstniecībai izteikti draudi pēc publikācijas ASV preses izdevumā

© REUTERS / James Lawler DugganПосольство России на Висконсин-Авеню в Вашингтоне, США
Посольство России на Висконсин-Авеню в Вашингтоне, США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība ASV ieteica varasiestādēm veikt pasākumus starptautisko saistību izpildei Vīnes konvencijas ietvaros.

RĪGA, 27. jūnijs – Sputnik. Krievijas vēstniecība Vašingtonā informēja, ka New York Times publicējusi nepatiesu informāciju par to, ka Maskava esot finansējusi kaujiniekus Afganistānā. Diplomātiskā misija pieprasīja ASV varasiestāžu adekvātu reakciju pēc draudiem, ko diplomāti saņem, ņemot vērā melīgās ziņas, liecina misijas publikācija Twitter.

Iepriekš avīze New York Times, atsaucoties uz nenosauktiem amerikāņu specdienestu pārstāvjiem, publicēja rakstu, kurā apgalvots: Krievijas militārā izlūkošana esot piedāvājusi atalgojumu ar talibiem saistītiem kaujiniekiem par uzbrukumiem amerikāņu kareivjiem Afganisktānā. Nekādus pierādījumus izdevums nesniedz, vēsta RIA Novosti.

"Beidziet ražot melu ziņas, kas rada draudus dzīvībai," vēstniecība vērsās pie New York Times redakcijas.

Diplomāti aicināja arī ASV varasiestādes "īstenot efektīvus pasākumus starptautisko saistību nodrošināšanai un izpildīšanai saskaņā ar Vīnes konvenciju par diplomātiskajām attiecībām no 1961. gada". pierādījumam vēstniecība publicēja ekrānuzņēmumus, kuros redzami draudi tās darbiniekiem no Twitter lasītāja puses. Tie parādījās pēc minētajām publikācijām.

​Iepriekš Republikāņu partijas paŗstāvji ASV Kongresā publicēja pārskatu, kurā cita starpā apsūdzēja Krieviju par "Taliban" sponsorēšanu un aicināja pieņemt stingrākas sankcijas pret Maskavu.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Donalds Tramps noteicis sankcijas Starptautiskajai krimināltiesai

Krievijas vēstniecība Afganistātā iepriekš vairākkārt atspēkoja paziņojumus par to, ka Krievijas palīdzot talibiem. Diplomāti tos uzskata par "režisētu ziņu", kuras mērķis ir diskreditēt Maskavas konstruktīvos centienus sekmēt mierīgas un stabilas Afganistānas tapšanu".

ASV sāka militāru operāciju pret "Taliban" 2001. gadā. Vašingtona paskaidroja, ka talibi noslēpuši grupējuma "Al Kaida" kaujiniekus, kuri pastrādāja 11. septembra teroraktus. Talibu valdība tika gāzta, pie varas nāca ASV lojāli politiķi, ar kuriem "Taliban" sāka bruņotu konfrontāciju.

Februārī ASV un radikālā kustība "Taliban" parakstīja pirmo miera līgumu pēc vairāk nekā 18 gadus ilga kara. Vienošanās paredz ārvalstu spēku izvešanu no Afganistānas 14 mēnešu laikā (viena no talibu galvenajām prasībām) un dialoga sākumu valstī pēc gūstekņu apmaiņas.

Ziņu lente
0