No plaušu fibrozes līdz Alcheimera slimībai: mediķi pastāstīja par Covid-19 sekām

© Sputnik / Денис Абрамов / Pāriet pie mediju bankasТестирование на антитела к коронавирусу
Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediķi no Lielbritānijas ir pārliecināti, ka Covid-19 pārcietušie pacienti var atjaunot veselību ar intensīvās terapijas palīdzību viena gada laikā, taču ir arī augsts to cilvēku procents, kuri vairs nekad neatgriezīsies pie pilnvērtīgas dzīves.

RĪGA, 25. jūnijs – Sputnik. Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta speciālisti nonākušie pie nemierinošiem secinājumiem: Covid-19 izslimojušie var ciest no vīrusa sekām visu atlikušo dzīvi, raksta Press.lv.

Speciālisti atzīmēja, ka katram trešajam pacientam ar koronavīrusu var attīstīties plaušu fibroze. Šīs slimības gadījumā plaušās veidojas robaini audi, dēļ tā pasliktinās elpošanas funkcija un pazeminās skābekļa daudzums asinīs.

Izņemot šo slimību, var attīstīties fiziska, psihiskas un kognitīvas novirzes. Mediķi pieļauj, ka 70% izslimojušo var ciest no murgiem. Tāpat var ciest arī sirds sistēma. Augsta varbūtība ir arī Alcheimera slimības attīstībai nākotnē.

Тестирование на COVID-19  - Sputnik Latvija
Latvijā nav jaunu Covid-19 gadījumu

Profesors Pīters Openšovs uzskata, ka pilnai Covid-19 izslimojušo atveseļošanās prasa aptuveni gadu ilgu intensīvo terapiju. Taču pastās arī liels risks, ka šāds pacients nekad nespēs atgriezties pie pilnvērtīgas dzīves.

Atgādināsim, ka vakar tika ziņots, ka Latvijā četras dienas pēc kārtas netika reģistrēts neviens jauns Covid-19 inficētais, savukārt testu skaits saglabājies augstā līmenī.

Kopumā Latvijā kopš epidēmijas sākuma, saskaņā ar vakardienas datiem, tika veikti 141 713 izmeklējumi, atklāti 1111 inficētie, 903 izveseļojās, 30 mira.

Vakar stacionāros turpināja ārstēties 8 pacienti: septiņiem bija vidēji smaga slimības gaita, viens cilvēks atradās smagā stāvoklī. No slimnīcām līdz 24. jūnijam tika izrakstīti 175 cilvēki, kuri ir ārstējušies no Covid-19.

Ziņu lente
0