ASV izmēģināta kompleksa "Zelta Orda" aviācijas bumba

© Wikipedia / Fl295GBU-43/B MOAB с системой решетчатых стабилизаторов
GBU-43/B MOAB с системой решетчатых стабилизаторов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lādiņa izmēģinājumi sākti šī gada jūlijā, un StormBreaker iespēju novērtējumu plānots noslēgt līdz 2020. gada beigām.

RĪGA, 22. jūnijs - Sputnik. Iznīcinātājs F/A-18E/F Super Hornet pirmo reizi palaidis aviācijas bumbu GBU-53/B StormBreaker, informē izdevums Forbes.

Izdevums apliecināja, ka bumba, integrēta pusautomātiskā precīzā ieroča Golden Horde ("Zelta Orda") kompleksā, mainīšot "spēles noteikumus", vēstīja RIA Novosti.

Истребитель-бомбардировщик Lockheed Martin F-35 Lightning II, архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Aste nolūzīs": jauno F-35 pilotiem aizliegts pāriet pie virsskaņas ātruma

Lādiņa izmēģinājumi sākti šī gada jūlijā, un StormBreaker iespēju novērtējumu plānots noslēgt līdz 2020. gada beigām. Līdztekus iznīcinātājiem Super Hornet, viens no pirmajiem bruņojumu varētu saņemt arī F-15E Eagle. Vēlāk iecerēts ar GBU-53/B aprīkot "neredzamo" iznīcinātāju F-35 Lightning II, kas varēs uzņemt līdz 24 tādas aviācijas bumbas.

StormBreaker izmantotas pagājušā gadsimta 80. gadu izstrādes. Aviācijas bumba spēj pati izvēlēties iepriekš izraudzītus mērķus atbilstoši to likvidācijas prioritātei un ļauj lidmašīnai koriģēt tās kursu.

Iepriekš kļuva zināms, ka ASV jaunā hiperskaņas raķete izmēģinājumu laikā teju nav aizgājusi "brīvā lidojumā".

Izdevums "Aviation Week" pastāstīja, ka incidents atgadījies ar reaktīvo raķeti, kas izstrādāta ASV Aizsardzības ministrijas Perspektīvo pētījumu projektu pārvaldes (DARPA) un Gaisa spēku kopīgās programmas ietvaros.

Ziņu lente
0