Kurās ES valstīs un ar kādiem nosacījumiem drīkst iebraukt. Atvērta speciāla mājaslapa

© Foto : Facebook / Vilnius AirportАэропорт Вильнюса, архивное фото
Аэропорт Вильнюса, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES iekšējo robežu atvēršanas fonā no 15. jūnija EK laidusi klajā platformu Re-Open EU; tā satur praktisku informāciju par epidemioloģisko situāciju izvēlētā galamērķa valstī, pasākumiem, kas tiek piemēroti katrā valstī, kā arī informāciju par tūrisma iespējām.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Eiropas Savienība atvērusi speciālu mājaslapu par braucienu ierobežojumiem, kas saistīti ar koronavīrusu.

Portālā reopen.europa.eu iespējams izvēlēties valsti, uz kuru tiek plānots braukt, un noskaidrot, kādi noteikumi tur pastāv. Tai skaitā, vai valstī drīkst iebraukt ar automobili, jūras, gaisa vai dzelzceļa transportu, vai ierodoties ir nepieciešams ievērot obligātu pašizolācijas režīmu, vai ieceļošanai ir nepieciešama izziņa par to, kā ceļotājs nav inficēts ar Covid-19, vai valstī ir iespējams brīvi pārvietoties, vai to drīkst šķērsot tranzītā.

Флаг Европейского союза - Sputnik Latvija
ES gatavo piedāvājumus ārējo robežu atvēršanas uzsākšanai no 1. jūlija

Portāls ir pieejams 24 valodās un ietver tikai 27 ES valstis – bez Lielbritānijas un valstīm, kuras nav Šengenas zonā. Informācija portālā tiks regulāri atjaunota.

Dažas valstis ir atvērušas savas robežas visiem ieceļotājiem no ES, savukārt citas saglabā ierobežojumus iebraucējiem no valstīm ar augstu saslimstības līmeni.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāts vairāk nekā 8,1 miljons inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 439 tūkstoši ir miruši, izveseļojušies vairāk nekā 4,2 miljoni.

Ziņu lente
0