Pekinas varasiestādes: Covid-19 izplatības risks ir ļoti augsts

© AP Photo / Mark SchiefelbeinСотрудники завода в Пекине во время обеда в столовой
Сотрудники завода в Пекине во время обеда в столовой  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas varasiestādes nopietni attiecas pret jauno Covid-19 uzliesmojumu un veiks rūpīgu epidemioloģisko izmeklēšanu Pekinas tirgū un tuvējos rajonos.

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Turpmākās Covid-19 izplatības risks Pekinā jaunā uzliesmojuma tirgū dēļ ir ļoti augsts, paziņoja Pekinas valdības preses dienesta vadītājs, vēsta RIA Novosti.

Летучая мышь - Sputnik Latvija
"Tirgus bija viens no upuriem": Ķīna apstrīdēja sākotnējo versiju par Covid-19 izcelsmi

Lielākais vairumtirdzniecības tirgus "Sjiņfadi" galvaspilsētas Fentai rajonā tika uz laiku slēgts pēc tam, ka epidemioloģiskā izmeklēšana atklāja koronavīrusa uzliesmojums. "Sjiņfadi" tirgus, kurš atrodas 112 ha lielā teritorijā, tirdzniecības apjoma ziņā ieņem pirmo vienu ĶTR, tas sastāda 80% visu pārtikas produktu pārdošanas apjomu Pekinā.

Sestdien vien masveida testēšanas laikā tika atklāti vienlaikus 46 bez simptomu Covid-19 pārnēsātāji, kas ir saistīti ar tirgu. Svētdien tirgus darbinieku vidū tika atklāti vēl astoņi inficēšanās gadījumi ar koronavīrusa infekciju. Līdz šim Pekinā 56 dienu garumā nav reģistrēts neviens lokāls inficēšanās gadījums ar koronavīrusa infekciju.

Fentai rajonā tika ieviests karastāvokļa režīms, reaģēšanas līmenis uz ārkārtējo situāciju sabiedrības veselības jomā atkal tika paaugstināts līdz II. Tirgus tuvumā esošajās skolās un bērnudārzos tika pārtrauktas nodarbības, 11 tuvumā esošajos dzīvojamajos kompleksos no jauna ieviesta stingra sanitārā kontrole. Lai nepieļautu svaigu dārzeņu un augļu trūkumu, rajona varasiestādes izveidojušas ārpus tirgus robežām speciālas pagaidu tirdzniecības zonas.

Kopumā kopš sestdienas epidemioloģiskās izmeklēšanas nolūkos uz laiku tika slēgti seši vairumtirdzniecības tirgi dažādos Pekinas rajonos.

Женщина в маске и солнцезащитных очках во время молитвы в первый день Нового года в Пекине - Sputnik Latvija
Jauns Covid-19 masveida uzliesmojums Ķīnā: galvaspilsētā noteikts karastāvoklis

Preses dienesta vadītājs uzsvēra, ka varasiestādes veiks visizšķirošākos pasākumus, veiks rūpīgu epidemioloģisko izmeklēšanu tirgū un tuvējos rajonos, atklāt infekcijas avotu, kā arī testēs cilvēkus inficēšanās perēklī un kaimiņu rajonos.

Neskaitot šo gadījumu, karastāvoklis ir ieviests arī Baodinas pilsētā, Pekinai kaimiņos esošajā Hebei provincē. Pilsēta ar iedzīvotāju skaitu virs 11 miljoniem cilvēku atrodas 147 kilometru attālumā no Pekinas, starp abām pilsētām ir ārkārtīgi aktīva kravu un cilvēku plūsma, kas prasa augstu modrības pakāpi.

Taču eksperti uzskata, ka Pekina nekļūs par otro Uhaņu, lai gan vājas otrā viļņa formas iespēja pastāv.

Ziņu lente
0