National Interest nosaucis spēcīgāko Krievijas ieroci Arktikā

© Sputnik / Роман Денисов / Pāriet pie mediju bankasАтомный ледокол "Арктика" во главе каравана судов, идущего Северным морским путем.
Атомный ледокол Арктика во главе каравана судов, идущего Северным морским путем. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu izdevuma analītiķis uzskata, ka Krievija ir gatava "ieņemt" Arktikas reģionu un šiem nolūkiem tai nebūs vajadzīgi ne hiperskaņas ieroči, ne neredzamās lidmašīnas.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Amerikāņu izdevuma The National Interest eksperts Kālebs Larsons uzskata, ka Krievijas ledlauži ir ierocis Arktikas ieņemšanai. Savā materiālā viņš pastāstīja par to īpatnībām un priekšrocībām, vēsta RIA Novosti.

Pēc viņa domām, Krievija ir gatava "ieņemt" Arktikas reģionu un šiem nolūkiem tai nebūs vajadzīgi ne hiperskaņas ieroči, ne neredzamās lidmašīnas, bet gan "Arktika" tipa ledlauži.

Cпуск на воду атомного ледокола Урал в Санкт-Петeрбурге - Sputnik Latvija
Jaunie atomledlauži nostiprinās Krievijas līdera vietu Arktikā

Eksperts atzīmēja, ka 70. gados izstrādātā ledlauža "Arktika" korpuss ir dubults: biezs ārējais korpuss, kas ļauj salauzt ledu un vēl biezāks iekšējais korpuss. Starp tiem balastam tiek izmantots jūras ūdens.

Pretēji plaši izplatītajam viedoklim, ledlauži netaranē ledu – viņi uzbrauc uz tā un salauž ar savu masu. Šajā darbā tiem palīdz noapaļotais priekšvadnis (kuģa priekšdaļa – red.), atzīmēja Larsons.

"Pēc būtības, ledlauzis uzsēžas uz ledus un sēž uz tā tik ilgi, līdz tas padodas," lasītājiem paskaidroja autors.

Eksperts piebilda, ka "Arktika" neizceļas ar lielu gaitas ātrumu atklātā okeānā, toties spēj salauzt trīs metrus biezu ledus slāni.

Eksperts aprakstīja vēl vienu Krievijas ledlauža īpatnību – tas var izlaist strūklu karstu tvaiku, kas savukārt padara ledu plānāku un ļauj vieglāk prognozēt lūzuma vietu. 

Īpašu uzmanību Larsons veltīja atomdzinējam, kas darbina trīs dzenskrūves.

"Ledlauzim "Arktika" ir gandrīz neierobežota gaitas rezerve, jo tam nav jāuzpilda degviela," viņš raksta.

Eksperts atzīmēja, ka kuģa iespējas ierobežo tikai ekipāžas vajadzības un dzeramā ūdens, kā arī pārtikas produktu krājums.

"Pat avārija šim lielajam kuģim nesagādā grūtības," piebilda eksperts un precizēja, ka ledlauzis apgādāts ar rezerves daļām, kas ļauj veikt remontdarbus jūrā.

Larsons uzsvēra, ka pasaulē jūtami aug ledlaužu pieprasījums, neskatoties uz globālo sasilšanu.

"Jebkura valsts, kas interesējas par Arktiku, būs spiesta lauzt ledu. (..) Uzvarēs tas, kurš nokļūs tur pirmais. Un Maskavai ir lielas priekšrocības," secināja Kālebs Larsons.

Ziņu lente
0