Baltkrievija mainījusi noteikumus iebraukšanai no Latvijas

© SputnikИзмерение температуры, архивное фото
Измерение температуры, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mainījušies noteikumi Baltkrievijas un Latvijas robežas šķērsošanai: iebraucēji var iztikt bez divas nedēļas ilgas pašizolācijas, taču viņiem jāuzrāda nesen izsniegta izziņa par to, ka viņiem nav Covid-19.

RĪGA, 13. jūnijs – Sputnik. Baltkrievijas Veselības ministrija atļāvusi personām, kas ierodas no Latvijas, nedoties 14 dienas ilgā pašizolācijā Covid-19 izplatības profilaksei, taču viņām nepieciešama izziņa par to, ka viņiem nav Covid-19.

Iepriekš Baltkrievijas valdība pieņēma lēmumu, saskaņā ar kuru visām personām, kas ieradušās no valstīm ar koronavīrusa infekcijas gadījumiem, ir jādodas 14 dienas ilgā pašizolācijā savā dzīves vai uzturēšanās vietā. Sarakstā figurēja 169 pasaules valstis. Tagad valdība izdarījusi grozījumus valstu saraksta, no kurām atbraukušajām personām nepieciešama obligāta divas nedēļas ilga pašizolācija.

"Aktualizēts valstu saraksts, kurās reģistrēti Covid-19 infekcijas gadījumi," vēstīja Baltkrievijas Veselības ministrijas preses dienests.  

No 11. jūnija Latvija minētajā sarakstā nav iekļauta, vienlaikus svītrotas vēl 36 Eiropas valstis un Ķīna.

Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Covid-19 gadījumu skaits Latvijā tuvojas 1100

Ziņojumā uzsvērts, ka Baltkrievijā iebraukušajiem ārvalstu pilsoņiem nepieciešama izziņa ar negatīvu Covid-19 testu, kas veikts ne vēlāk kā divas dienas pirms robežas šķērsošanas dienas.

Koronavīrusa pandēmija, kas izplatījusies no Ķīnas, aptvērusi gandrīz visas valstis. Pasaulē fiksēti vairāk nekā 7,4 miljoni Covid-19 gadījumu, 417,5 tūkstoši no tiem beigušies letāli, gandrīz 3,5 miljoni ir izveseļojušies.

Baltkrievijas Veselības ministrijas statistika liecina, ka valstī ir 51 816 inficētie, reģistrēti 293 nāves gadījumi, 26 643 cilvēki jau izveseļojušies.

Ziņu lente
0