Bulgārija atvērusi robežu visiem ES pilsoņiem

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПразднование 140-летия освобождения Болгарии от османского ига
Празднование 140-летия освобождения Болгарии от османского ига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bulgārijā faktiski ir atjaunots starptautiskais tūrisms Eiropas Savienības iedzīvotājiem, kuri ieceļo uz neilgu laiku.

RĪGA, 22. maijs – Sputnik. Bulgārijas varasiestādes no 22. maija atver robežas Eiropas Savienības un Šengenas zonas pilsoņiem, vēsta RIA Novosti.

Bulgārijas robežas saistībā ar koronavīrusa izplatību tika slēgtas marta vidū. Bulgārijas pilsoņiem un ārzemju diplomātiem, kuri ieceļoja valstī, bija spiesti iziet 14 dienu karantīnu.

Šonedēļ Bulgārijas premjerministrs paziņoja, ka tika panāktas divpusējas vienošanās par pierobežas režīma mīkstināšanu ar kaimiņvalstīm – Grieķiju, Serbiju un Rumāniju. Neraugoties uz to, ka Eiropas Komisija kritizē "mini Šengenu" veidošanu ES ietvaros, tās turpina parādīties.

Боинг белорусской авиакомпании Белавиа - Sputnik Latvija
Uz Londonu caur Minsku: Latvijas iedzīvotājus nekavē slēgtās robežas

Tagad, saskaņā ar Bulgārijas Veselības ministrijas vadītāja Kirila Anaņijeva rīkojumu, ar divu nedēļu karantīnas nosacījumu valstī var ieceļot ikviens Eiropas valsts iedzīvotājs. Taču, ja viņš neplāno uzturēties valstī ilgāk par 7 dienām, karantīna nebūs nepieciešama vispār. faktiski runa ir par starptautiskā tūrisma atjaunošanu, lai arī īstermiņa ietvaros.

No karantīnas tiks atbrīvotas veselas personu kategorijas, kuras ir uzskatītas rīkojumā. Šiem ir apmeklētāji, līdzīgi īstermiņa tūristiem, kā arī tranzītā braucošajiem pierobežas sanitārās kontroles punktos deklarēs apņemšanos ievērot Bulgārijas teritorijā noteiktos epidemioloģiskos ierobežojumus.

Saskaņā ar aktuālākajiem PVO datiem, Bulgārijā ar Covid-19 ir inficējušies 2331 cilvēks, 120 cilvēki ir miruši. 21. maijā ir reģistrēti 39 jauni inficēšanās gadījumi.

Ziņu lente
0