Itālija samazina ierobežojumu skaitu un atceļ pārvietošanās aizliegumu

© AP Photo / Roberto MonaldoЛюди в медицинских масках на автобусной остановке в Риме
Люди в медицинских масках на автобусной остановке в Риме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiek atļauta iebraukšana un izbraukšana, atsākti futbola treniņi, atveras veikali, frizētavas, restorāni, bāri un picērijas.

RĪGA, 18. maijs – Sputnik. Itālija atceļ ievērojamu daļu ierobežojumu, kas tika ieviesti, lai apturētu koronavīrusa izplatību, vēsta RIA Novosti.

Taču reģionos varasiestādes orientēsies pēc situācijas, lai nepieļautu uzliesmojumus un jaunu Covid-19 inficēšanās vilni.

Jau 17. maijā tika atsākti futbola treniņi, atvērās muzeji, teātri un kinoteātri.

Государственный флаг Эстонии - Sputnik Latvija
Igaunija atceļ ārkārtējās situācijas režīmu valstī

No 18. maija itāļiem tiek atļauts pārvietoties valsts robežās. Tāpat tiek atvērti mazumtirdzniecības veikali, kā arī skaistumkopšanas saloni un frizētavas. Turklāt atveras restorāni, bāri, picērijas, konditorejas un saldējuma kafejnīcas. Par to preses konferencē pastāstīja valsts premjerministrs Džuzepe Konte.

No 25. maija darbu atsāks trenažieru zāles un sporta centri.

No 3. jūnija tiks atcelti ierobežojumi izbraukšanai un iebraukšanai no un uz Eiropas Savienības valstīm. Turklāt varasiestādes atļāva pārvietošanos arī pašā valstī.

Vērts atzīmēt, ka piektdien, 15. maijā, kopējās jauno koronavīrusa gadījumu skaits Itālijā sasniedza 789. Tas pagaidām ir zemākais inficēto skaita pieauguma rādītājs kopš 9. marta.

Atgādināsim, ka 15. maijā Baltijas valstis pilnībā atvēra iekšējās robežas brīvai cilvēku kustībai.

Savukārt no 17. maija ārkārtējās situācijas režīmu noslēdza Igaunija. Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass paskaidroja, ka koronavīruss nav pametis nedz Igauniju, nedz pasauli kopumā, tādēļ tagad ir jāveido "jauns normālums".

Ziņu lente
0