Bloomberg izmainīja raksta virsrakstu par Covid-19 mirstības rādītājiem Krievijā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasМедицинские работники в отделении реанимации для больных с коронавирусной инфекцией
Медицинские работники в отделении реанимации для больных с коронавирусной инфекцией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve atzīmēja, ka šādas publikācijas liecina par to, ka Rietumos tiek rīkota dezinformācijas kampaņa attiecībā pret Maskavu.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Aģentūra Bloomberg izmainījusi raksta virsrakstu par koronavīrusa mirstības rādītājiem Krievijā pēc ĀM oficiālās pārstāves Marijas Zaharovas komentāra, raksta RIA Novosti.

Tagad materiāls saucas "Ekspertiem ir jautājumi saistībā ar Krievijas datiem par Covid-19 mirstības rādītājiem".

Центр крови - Sputnik Latvija
Latvijā ar Covid-19 inficēto skaits pārsniedzis tūkstoti cilvēku

Raksta komentārā teikts, ka virsraksts tika mainīts lai parādītu, ka tā autori "apšauba statistikas metodoloģiju" koronavīrusa upuru skaitam Krievijā.

Šonedēļ Bloomberg publicēja materiālu ar virsrakstu "Eksperti vēlas zināt, kāpēc koronavīruss nenogalināja vairāk krievu", kurā tiek apgalvots, ka Krievijā it kā nepareizi notiek Covid-19 letālo gadījumu uzskaite.

Pēc šīs publikācijas Zaharova uzrakstīja Facebook, ka šādas publikācijas liecina par to, ka Rietumos tiek rīkota dezinformācijas kampaņa attiecībā pret Maskavu. Piemēra kārtā viņa minēja NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga vārdus, kurš paziņoja ,ka Krievija un Ķīna tiecas "izmainīt pasaules kārtību", izmantojot situāciju ar koronavīrusa infekcijas pandēmiju. Savukārt Zaharova uzsvēra, ka pasaules kārtībā, kur Bloomberg publicē rakstus ar šādiem virsrakstiem, "ne viss ir kārtībā".

Pēc šī atgadījuma aģentūras rakstam tika dots nosaukums "Ekspertiem ir jautājumi saistībā ar Krievijas datiem par Covid-19 mirstības rādītājiem".

Пожилой мужчина - Sputnik Latvija
"Situācija izskatās briesmīgi": "Mārsnēni" centra vadītāja par Covid-19 uzliesmojumu

Zaharova izteica minējumu, ka Bloomberg apzinājās, ka "virsraksts ir šausminošs". Viņa piebilda, ka aģentūras eksperti, acīmredzot, apvainojās uz sākotnējo raksta nosaukumu.

Koronavīrusu SARS-CoV-2 (Covid-19 ierosinātāju) pirmo reizi atklāja pērnā gada decembra beigās Uhaņā, Ķīnā. Marta sākumā PVO atzina tā uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ar to inficējušies vairāk nekā 4,7 miljoni cilvēku, vairāk nekā 313 tūkstoši ir miruši.

Saskaņā ar Džonsa Hopkinsa Universitātes aprēķiniem, pirmajā vietā pēc inficējušos skaita ir un paliek ASV. Krievija ieņem otro vietu. Savienotās Valstis ieņem pirmo vietu arī upuru skaita ziņā – vairāk nekā 90 tūkstoši cilvēku. Tālāk seko Lielbritānija, Itālija, Francija un Spānija.

Krievijā kopējais inficēto skaits sastāda 281 752 cilvēkus, izveseļojušies 67 373. Veikti 6,9 miljoni testi. Kopumā no vīrusa miris 2 631 cilvēks.

Ārkārtas brīvdienas Krievijā beidzās 12. maijā. Lēmumu par ierobežojumu mīkstināšanu katrā reģionā pieņem vietējās varasiestādes.

Ziņu lente
0