Amerikāņu veterāns aicinājis nemazināt PSRS lomu Otrajā pasaules karā

© Sputnik / Александр Устинов / Pāriet pie mediju bankas25 апреля 1945 года в районе Торгау на Эльбе войска 1-го Украинского фронта встретились с войсками 1-й армии США.
25 апреля 1945 года в районе Торгау на Эльбе войска 1-го Украинского фронта встретились с войсками 1-й армии США. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
94 gadus vecais veterāns Frenks Kons, kurš piedzīvoja padomju un amerikāņu karavīru tikšanos pie Elbas, uzsver, ka Baltā nama publikācijas neatspoguļo "ASV oficiālo politiku".

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Baltais nams ar savu lēmumu neiekļaut PSRS starp valstīm, kas uzvarēja nacismu Otrajā pasaules karā pieļauj rupju kļūdu, un tā ir jāizlabo, sarunā ar RIA Novosti norādīja amerikāņu veterāns Frenks Kons.

Iepriekš Baltā nama lapās Instagram un Twitter parādījās publikācija, kurā par nacisma uzvarētājiem nosauktas tikai ASV un Lielbritānija, bet Padomju Savienība vispār nav pieminēta.

"Tā bija rupja kļūda, kas jāizlabo, un tās labošana jāpieprasa atbilstošajām iestādēm. Nav pieļaujama tāda vēstures sagrozīšana," teica Kons.

94 gadus vecais veterāns, kurš piedzīvoja padomju un amerikāņu karavīru tikšanos pie Elbas, uzsver, ka Baltā nama publikācijas neatspoguļo "ASV oficiālo politiku".

Vienlaikus viņš konstatēja: ja jau pieminēta Lielbritānija, tad jārunā arī par Krievijas ieguldījumu. Lielbritānijas pozīcijas rietumu frontē bija ļoti neizdevīgas, pirms PSRS uzvaras pie Staļingradas, tāpēc nav nekādu šaubu par to, kas sekmējis rezultātu, atgādināja Kons. Viņš piebilda arī to, ka PSRS bija zināma loma, kad notika desants Normandijā.

Советские и американские военнослужащие встречаются на реке Эльбе. - Sputnik Latvija
Putins un Tramps pieņēma paziņojumu par godu tikšanās pie Elbas 75. gadadienai

Iepriekš Krievijas ĀM informēja, ka Maskava iecerējusi nopietnu sarunu ar Vašingtonas amatpersonām jautājumā par ASV centieniem sagrozīt nacisma sakāves rezultātus un PSRS lomu Otrajā pasaules karā.

Krievijas vadība jau vairākkārt norādījusi, ka dažas Eiropas valstis cenšas sagrozīt vēsturi. Prezidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka Maskavas pienākums ir saglabāt patiesību par Lielo Tēvijas karu un stāties pretī vēstures falsifikācijas mēģinājumiem.

Valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs informēja: "Centieni apmelot mūsu valsti no Otrā pasaules kara rezultātu viedokļa, Otrā pasaules kara iemeslus, kā arī mēģinājumi izmantot šos melus, lai šodien vājinātu Krievijas pozīcijas starptautiskajā arēnā, turpināsies."

Ziņu lente
0