Facebook sācis dzēst fotogrāfijas ar Uzvaras karogu virs Reihstāga

© Sputnik / РИА Новости / Pāriet pie mediju bankasСоветское знамя над Рейхстагом.
Советское знамя над Рейхстагом. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālais tīkls informē, ka publikāciju autori nedrīkst atbalstīt teroristus, nav pieļaujama darbība uz nauda pamata, masu vai sērijveida slepkavības, cilvēku tirdzniecība, vardarbība un noziedzīga darbība.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Sociālā tīkla Facebook lietotāji sūdzas, ka sociālais tīkls nodzēš publikacijas ar fotogrāfiju, kurā padomju karavīri uzvelk Uzvaras karogu virs Reihstāga, vēsta RIA Novosti.

Lietotāji ziņo, ka neirotīkls bloķē publikācijas, jo tās "pārkāpj sabiedrības normas no bīstamu cilvēku un organizāciju viedokļa".

"Šīs normas pieņemtas ar mērķi novērst kaitējuma nodarījumu ikvienam reālajā pasaulē," klāsta izstrādātāji.

Sociālais tīkls informē, ka publikāciju autori nedrīkst atbalstīt teroristus, nav pieļaujama darbība uz nauda pamata, masu vai sērijveida slepkavības, cilvēku tirdzniecība, vardarbība un noziedzīga darbība. Kā Uzvaras Karoga attēls saistīts ar minētajiem noteikumiem, nav noskaidrojies.

"Ja tas nav kauns, tad es nezinu, ko nozīmē vārds "kauns". Divas minūtes pēc publikācijas fotogrāfija bija bloķēta," sašutis stāstīja Sergejs Zvjagincevs.

Daži lietotāji izteica pieņēmumu, ka neirotīkls Facebook, iespējams, bloķē publikācijas tāpēc, ka karavīri stāv uz jumta – to iespējams uztver kā bīstamu rīcību vai aicinājumu izdarīt pašnāvību.

Tīmeklī izskanēja informācija, ka pēc sūdzībām dažas fotogrāfijas tika atjaunotas.

Ziņu lente
0