"Gazprom" cauruļvadu izbūves kuģis "Akademik Cherskiy" jau atrodas Vācijā

© Газпром флотКраново-монтажное трубоукладочное судно "Академик Черский"
Краново-монтажное трубоукладочное судно Академик Черский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kuģis "Akademik Cherskiy", kas spēj pabeigt gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbus no Kaļiņingradas ieradies Vācijā.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Kuģis "Akademik Cherskiy", kas spēj pabeigt gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbus no Kaļiņingradas ieradies Vācijā – par to liecina kuģu atrašanās vietas identifikācijas portāla Vesselfinder informācija, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš koncerna "Gazprom"cauruļvadu izbūves kuģis "Akademik Cherskiy" bija ieradies Kaļiņingradā.

Tagad kuģis atrodas Mukranas ostas akvatorijā Vācijā. Tur atrodas gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbu loģistikas termināls.

Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Latvija
Miljards dolāru apmaiņā pret "Ziemeļu straumes 2" apturēšanu: ASV spēlē uz visu banku

Par to, ka "Akademik Cherskiy" var pabeigt gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbus, iepriekš pastāstīja Krievijas enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks.

No 2016.gada kuģi "Akademik Cherskiy" izmanto sabiedrība "Gazprom flot". Mūsdienu valsts attīstības institūta direktors Dmitrijs Soloņņikovs pastāstīja, ka Krievijā ir divi kuģi, kas teorētiski varētu pabeigt "Ziemeļu straumes 2" būvdarbus. Viens no tiem ir "Akademik Chersky".

Atgādināsim, ka decembrī Šveices uzņēmums "Allseas" atsauca savus cauruļvadu izbūves kuģus no Baltijas jūras, ņemot vērā sankcijas, ko ASV ieviesa pret kompānijām, kas piedalās projekta īstenošanā.

"Gazprom" izbūvē divus gāzesvadus "Ziemeļu straume 2" Baltijas jūras dzīlēs. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Eiropas kompānijām Shell, OMV, Engie, Uniper un Wintershall. Gāzesvada būvdarbus bija plānots pabeigt līdz 2019.gada beigām.

Maskava informēja, ka ASV eksteritoriālās sankcijas pret Eiropas uzņēmumiem ir nepieņemamas. Maskavu atbalstīja Berlīne un Vīne. Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka valsts var pabeigt "Ziemeļu straumes 2"būvdarbus saviem spēkiem

Ziņu lente
0