Tiesa ASV apstiprinājusi naudas sodu Facebook – piecus miljardus dolāru

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть "Фейсбук"
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēsturiskais lēmums par naudas sodu piecu miljardu dolāru apmērā neapšaubāmi ir lielākais naudas sods, ko Savienotās Valstis jebkad saņēmušas no Federālās tirdzniecības komisijas un otrais lielākais jebkurā kontekstā.

RĪGA, 25. aprīlis – Sputnik. ASV Federālā tiesa apstiprinājusi – Federālās tirdzniecības komisijas (FTC) lēmums par naudas soda piedziņu no kompānijas Facebook piecu miljardu dolāru apmērā ir likumīgs, paziņoja tiesas iestāde.

"Mēs esam apmierināti ar tiesas spriedumu. Tiesa atzīmē, ka  vēsturiskais lēmums par naudas sodu piecu miljardu dolāru apmērā neapšaubāmi ir lielākais naudas sods, ko Savienotās Valstis jebkad saņēmušas no Federālās tirdzniecības komisijas un otrais lielākais jebkurā kontekstā," atzīmēja dienesta vadītājs Džo Saimonss.

Социальные сети - Sputnik Latvija
Twitter un Facebook piespriests sods Krievijā par atteikšanos pārvest serverus

Viņš atklāja, ka tiesa norādījusi: prasība Facebook "ņemt vērā konfidencialitāti visos savas darbības posmos un nodrošināt daudz labāku pārskatāmību un atbildību par kompānijas vadības lēmumiem personas datu aizsardzības kontekstā", ir pamatota.

2019.gada jūlijā FTC piesprieda Facebook soda naudu piecu miljardu dolāru apmērā par personas datu konfidencialitātes pārkāpumu. Izmeklēšanai pamatu deva skaļais skandāls par lietotāju datu noplūdi visā pasaulē. 2018.gada aprīļa sākumā Eiropas Komisija saņēma Facebook vēstuli, kurā tā apstiprināja: līdz 2,7 miljonu lietotāju dati Eiropā, iespējams, nokļuvuši "Cambridge Analytica" rīcībā.

2018.gadā avīze New York Times informēja, ka britu kompānija "Cambridge Analytica", kas sadarbojās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu viņa priekšvēlēšanu kampaņas periodā, nelikumīgi saņēmusi 50 miljonu Facebook lietotāju datus. Izskanēja apgalvojums, ka uz savākto datu pamata pētnieki novērtēja vēlētāju politiskos uzskatus un demonstrēja viņu interesēm precīzi atbilstošu reklāmu.

Varasiestādes Eiropā un ASV paziņoja, ka sāk izmeklēšanu sakarā ar šo incidentu. Piemēram, FTC izmeklēšana ilga aptuveni gadu. Sociālā tīkla apmaksātais sods tiks nodots ASV Finanšu ministrijai.

Ziņu lente
0