Ukrainas prezidents samaksās miljonu dolāru par zālēm pret koronavīrusu

© REUTERS / StringerПрезидент Украины Владимир Зеленский на заседании Верховной рады в Киеве
Президент Украины Владимир Зеленский на заседании Верховной рады в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska noslēpumu par miljonu dolāru atklāja valsts galvenais sanitārais ārsts Viktors Ļaško.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Ukrainas galvenais sanitārais ārsts Viktors Ļaško atklāja prezidenta Vladimira Zeļenska noslēpumu, vēsta RIA Novosti.

Сотрудница научно-исследовательской лаборатории - Sputnik Latvija
Francijā sekmīgi izmēģinātas zāles pret koronavīrusu

Pēc Ļaško sacītā, Zeļenskis sola samaksāt miljonu dolāru tam, kurš radīs vakcīnu pret koronavīrusu.

Ļaško atzinās, ka viņam neesot ne jausmas par to, no kādiem līdzekļiem Zeļenskis grasās izmaksāt šo naudu, taču norādītā summa – tas ir minimums.

Vērts atzīmēt, ka Ukrainas valdība iepriekš veica grozījumus 2020. gada valsts budžetā. Šie grozījumi paredzēja izveidot fondu koronavīrusa apkarošanai. Šajā fondā bija plānots novirzīt 3,4 miljardus dolāru.

Taču Rada neatbalstīja šādu izšķērdību, un Ukrainas Ministru kabinets piedāvāja samazināt summu līdz 2,4 miljardiem dolāru.

Atgādināsim, ka Krievijā ir izstrādāti trīs ārstniecības preparāti, kuri var tikt izmantoti koronavīrusa Covid-19 izraisītās infekcijas ārstēšanai.

Профессор Иварс Калвиньш - Sputnik Latvija
Latvija izglābs pasauli no koronavīrusa? Akadēmiķis – par zāļu ražošanas iespējām

Krievijas Zinātņu akadēmijas Urālu filiāles Postovska organiskās sintēzes institūtā tika radīts pretvīrusa preparāts triazavirīns. Tāpat Organiskās sintēzes institūts kopā ar Maskavas Zeļinska organiskās ķīmijas institūtu izveidoja sintēzes shēmu pretvīrusa preparātam favipiravīra, ko izmanto tā dēvēto RNS vīrusu izraisīto infekciju ārstēšanai, pie kurām attiecas arī esošais Covid-19.

Trešais preparāts, forteprēns, tika izveidots Gamaleja Nacionālā epidemioloģijas un mikrobioloģijas centrā kopā ar Organiskās ķīmijas institūtu uz fosprenila pamata. Tās ir zāles, kuras izmanto koronavīrusa infekciju ārstēšanai dzīvniekiem.

Turklāt tika ziņots, ka zinātniski pētnieciskajā centrā "Farmzaščita" jau ir izstrādāta ārstēšanas shēma uz Ķīnas un Francijas pieredzes pamata.

Ziņu lente
0