Politologs: ES un ASV vēlas saņemt Krievijas palīdzību, bet tā, lai par to neviens nezina

© Foto : из архива автораПолитолог, руководитель экспертного совета Фонда стратегического развития Игорь Шатров
Политолог, руководитель экспертного совета Фонда стратегического развития Игорь Шатров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brisele atsvešinājusies no koronavīrusa izraisīto problēmu risināšanas, kamēr KF un Ķīna palīdz Eiropas valstīm; lai noliegtu šo palīdzību vismaz retoriski, skan paziņojumi par kaut kādu dezinformāciju no Maskavas un Pekinas puses, pārliecināts politologs Igors Šatrovs.

RĪGA, 6. aprīlis – Sputnik. Eiropas Komisijas pārstāvis Lietuvā Arnolds Pranckēvičs paziņoja, ka Eiropas Savienībā pēdējā laikā saskaras ar sistemātisku dezinformāciju par koronavīrusu no Krievijas un Ķīnas ar mērķi iedragāt uzticību Rietumu struktūrām.

Stratēģiskās attīstības fonda ekspertu padomes vadītājs Igors Šatrovs, komentējot šo izteicienu, paziņoja, ka šāda veida izlēcienu mērķis Briseles izvairīšanās no koronavīrusa izplatīšanās izraisīto problēmu risināšanas fonā ir mazināt KF lomu krīzes apkarošanā. Visticamāk, neapmierinātību EK izraisa arī informācija par veselības aprūpes sistēmas trūkumiem, piemēram, Itālijā, kura atklājās pēc tam, kad ar to saskārās Krievijas speciālisti, kuri tika nosūtīti uz turieni, lai sniegtu palīdzību. ES, kā arī ASV, kur arī Krievija nosūtīja divas lidmašīnas ar humanitāro palīdzību, šo palīdzību izvēlētos saņemt, taču bez atspoguļošanas un apspriešanas medijos, paziņoja eksperts Sputnik Lietuva.

"Laikam jau viņi piekristu pieņemt palīdzību no mums, taču klusi, tikai lai mēs par to neko neteiktu, un labāk būtu, ja par to vispār neviens nezina. Tādā gadījumā paziņojumi pret Krieviju un Ķīnu neskanētu. Taču tā kā mēs rādām reālo lietu kārtību, tas viņiem izraisa jautājumus," sacīja Šatrovs.

Eksperts atzīmēja, ka situācija ar koronavīrusa pandēmiju ir parādījusi Briseles, kā ES centra, vājumu. Katra valsts cīnās ar krīzi vai nu viena, vai arī ar kaimiņvalstu palīdzību, taču uz divpusēju vienošanos pamata.

"Pašā Eiropas Savienībā savstarpēja palīdzība pastāv, piemēram, Vācija palīdz Itālijai. Taču ne Brisele, kuras vieta šajā koordināšu sistēmā nav saprotama. Nav skaidrs, kas tad ir Eiropas galvaspilsēta un kas ir Eiropas Savienība, ka katra valsts cīnās ar šo nelaimi vienatnē vai arī atrodot biedrus un sabiedrotos kaimiņvalstu vidū. Taču šī palīdzība netiek vākta, koncentrēta un sadalīta ES galvaspilsētā. Lūk, kādas problēmas ES ir saasinājusi koronavīrusa epidēmija," nobeigumā sacīja Šatrovs.

Шатров: ЕС и США хотят получать помощь от России, только чтобы никто не знал
Ziņu lente
0