Ķīnas varasiestāžu oficiālais paziņojums: valstī epidēmija ir beigusies

© Sputnik / Анна Раткогло / Pāriet pie mediju bankasКоронавирус в Китае
Коронавирус в Китае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnai izdevies apturēt koronavīrusa infekcijas izplatību savā teritorijā. Tagad cerība uz to, ka pandēmija beigsies, ir arī citām valstīm.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. ĶTR Veselības aprūpes valsts komitejas oficiālais pārstāvis Mi Fens paziņoja par koronavīrusa Covid-19 epidēmijas beigām Ķīnas teritorijā, vēsta RIA Novosti.

Mi Fens paziņoja, 28. martā apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits bija mazāks par 3000.

Женщина моет террасу кафе в Ла Калета на Тенерифе - Sputnik Latvija
Nosaukta temperatūra, pie kuras koronavīruss aktivizējas

Kopš koronavīrusa epidēmijas sākuma Ķīnā bija reģistrēti 81 470 inficēšanās gadījumi, 75 700 cilvēki atveseļojās, 3 304 nomira.

2019. gada 31. decembrī Ķīnas varasiestādes informēja Pasaules Veselības organizāciju (PVO) par nezināmas pneimonijas uzliesmojumu valsts centrālajā daļā, Uhaņā (Hubei province). Speciālisti noteica slimības izraisītāju – tas bija jauna tipa koronavīruss.

PVO atzina uzliesmojumu par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju un piešķīra saslimšanai oficiālu nosaukumu – Covid-19.

Ir zāles

Sestdien, 28. martā, Federālās medicīniski bioloģiskās aģentūras (FMBA) preses dienests publicēja informāciju par preparāta izgudrošanu dažāda smaguma pakāpju koronavīrusa ārstēšanai.

Сотрудница научно-исследовательской лаборатории - Sputnik Latvija
Krievijā izgudrots preparāts koronavīrusa Covid-19 ārstēšanai

Tika ziņots, ka zāles ir izstrādātas uz pretmalārijas preparāta meflohīna bāzes.

FMBA izskaidroja, ka preparāts ar augstu efektivitāti bloķē koronavīrusa citopātisko efektu šūnu kultūrā un novērš tā replikāciju, savukārt meflohīna imūnsupresīvā darbība novērš iekaisuma atbildes aktivāciju, ko izraisa vīruss.

Savukārt makrolīdu antibiotiku un sintētisko penicilīnu pievienošana ne vien novērš otrreizēja bakteriālā vīrusa sindroma veidošanos, bet arī ļauj paaugstināt pretvīrusa līdzekļa koncentrāciju asiņu un plaušu plazmā.

Ziņu lente
0