Nosaukts vēl viens Covid-19 saslimšanas simptoms

© Sputnik / Alessandro Rota / Pāriet pie mediju bankasЖенщина в медицинской маске в центре Милана
Женщина в медицинской маске в центре Милана - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu zinātnieki, atsaucoties uz Ķīnas kolēģu laboratorijas pētījumiem, brīdina par vēl vienu iespējamo koronavīrusa saslimšanas simptomu agrīnā stadijā.

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Amerikas Oftalmoloģijas akadēmijas speciālisti paziņojuši, ka agrīns Covid-19 inficēšanās simptoms var būt arī acs gļotādas iekaisums, jeb konjunktivīts, raksta Bb.lv.

Saskaņā ar diviem pēdējiem pētījumiem, kurus veica zinātnieki no Ķīnas, vīrusa konjunktivīts tika atklāts vienam no 30 pacientiem pirmās izmeklēšanas laikā, un 9 no 1099 otrās izmeklēšanas laikā.

Медицинские сотрудники измеряют температуру у мужчины на улице в Парме, Италия - Sputnik Latvija
Vai koronavīruss Itālijā ir sasniedzis savu kulmināciju: speciālistu viedokļi

Līdz tam Austrālijas zinātnieki atklāja, ka daudziem saslimušajiem ir kopīga īpašība – ožas zudums, pat kad citu simptomu, kas ir raksturīgi koronavīrusa inficēšanās gadījumiem (augsta temperatūra, sauss klepus, apgrūtināta elpošana), nav. Sāpes kaklā, kā arī problēmas ar kuņģa un zarnu traktu arī skaitās netipiski koronavīrusa simptomi, taču atsevišķos gadījumos tie tiek novēroti.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, vakar Latvijā tika reģistrēti kopumā jau 305 Covid-19 saslimšanas gadījumi, slimnīcās atradās 21 cilvēks, trīs atrodas smagā stāvoklī.

Kopējais testēto cilvēku skaits vakar sasniedza 12 748.

Ziņu lente
0