Latvijas valstspiederīgais Londonā miris no koronavīrusa

© REUTERS / Dylan MartinezПосетители парка Баттерсея во время цветения вишни в Лондоне
Посетители парка Баттерсея во время цветения вишни в Лондоне  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmais no koronavīrusa mirušais Latvijas valstpiederīgais ilgus gadus dzīvojis Londonā. Par viņa nāvi pastāstīja tuvinieki.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Londonā koronavīrusa Covid-19 radīto komplikāciju rezultātā miris 68 gadus vecs Latvijā dzimis Lielbritānijas iedzīvotājs. Vīrietis jau ilgus gadus dzīvojis ārzemēs, paziņoja Latvijas televīzijas programma "Panorāma".

Vīrieša tuvinieki pastāstīja, ka viņš nekur nav ceļojis. Domājams, ar vīrusu viņš inficējies kādā no apkārtējiem veikaliem, kur iegādājies produktus.

Фармацевт в лаборатории - Sputnik Latvija
Nosauktas slimības, kuras veicina koronavīrusa saslimšanas bīstamību

Slimnīcā pacients ievietots pirmdien, 16.martā, lai arī infekcijas simptomi – paaugstināta temperatūra un klepus ar asiņainām krēpām – viņam parādījas agrāk. Kad viņš sazinājies ar klīniku, mediķi viņu nekavējoties hospitalizēja. Slimnīcā vīrietim uzlika speciālu masku, jo viņš vairs nespēja elpot patstāvīgi.

Vīrietis nevienam neatklāja, kādas problēmas ir radušās. Nokļuvis slimnīcā, viņš nepiezvanīja nevienam no tuviniekiem, ziņas ģimene saņēma no mediķiem viņa nāves dienā. Arī viņam pašam nebija ne jausmas par pašsajūtas pasliktināšanās iemesliem – ārsti norādīja uz Covid-19 tikai kā uz nāves iemeslu.

Mirušā cilvēka radiniece nevarēja pastāstīt, vai viņš ievērojis drošības pasākumus.

Tuvinieki informēja, ka mirušais tiks kremēts. Tiklīdz radīsies iespēja, viņa pīšļi tiks apglabāti Latvijā.

Aizvadītajā nedēļā Latvijas ĀM informēja, ka sākta to Latvijas valstspiederīgo repatriācija, kuri vēlas atgriezties dzimtenē. Šonedēļ aviokompānija airBaltic izpildīs vēl divus reisus no Londonas uz Rīgu – 26. un 27. martā.

Lielbritānijas Veselības minsitrijas dati liecina, ka valstī ar Covid-19 inficēti 6650, miruši – 335 cilvēki.

Ziņu lente
0