Noteikts vidējais koronavīrusa inkubācijas periods

© AP Photo / Roberto MonaldoЛюди в медицинских масках на автобусной остановке в Риме
Люди в медицинских масках на автобусной остановке в Риме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rospotrebnadzor" atzīmēja, ka iegūtie dati ļauj secināt, ka 14 dienu karantīna ir saprātīgs drošības pasākums.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. SARS-CoV-2 datu analīze, kas ir Covid-19 izraisītājs, ļāva novērtēt vidējo saslimšanas inkubācijas periodu, kas ir 5,1 diena, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz paziņojumu "Rospotrebnadzor" mājaslapā.

Pētījums tika veikts Džona Hopkinsa Sabiedriskās veselības aprūpes skolas darbinieku vadībā Baltimorā, ASV.

"Rospotrebnadzor" atzīmēja, ka iegūtie dati ļauj secināt, ka 14 dienu karantīna ir saprātīgs drošības pasākums. Taču 97,5% cilvēku SARS-CoV-2 simptomi parādās 11,5 dienu laikā pēc inficēšanās.

Берлин, Вена, Гиза, Мадрид: по всему миру улицы городов опустели из-за коронавируса - Sputnik Latvija
Video
Berlīne, Vīne, Gīza, Madride: visā pasaulē pilsētu ielas kļuvušas tukšas koronavīrusa dēļ

"Uz katriem 10 tūkstošiem cilvēku, kas ievietoti 14 dienu karantīnā, ir tikai ap 101 cilvēkam, kuriem pēc iziešanas no karantīnas parādīsies infekcijas saslimšanas simptomi," atzīmēja iestādē.

"Rospotrebnadzor" speciālisti uzskata, ka pateicoties precīzam slimības inkubācijas perioda novērtēšanai varēs labāk novērtēt Covid-19 uzliesmojuma dinamiku un izstrādāt efektīvus kontroles pasākumus.

"Jaunais SARS-CoV-2 inkubācijas perioda novērtējums 5,1 dienas apmērā ir analoģisks jaunā vīrusa agrīnajiem pētījumiem, kuri balstījās uz mazāku inficēšanās gadījumu skaitu," nobeigumā sacīja iestādē.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Pasaulē inficēti jau vairāk nekā 308 tūkstoši cilvēku, vairāk nekā 13 tūkstoši miruši.

Ziņu lente
0