Politologs: cīņā pret koronavīrusu Ķīna Baltijas valstīm palīdzējusi vairāk, nekā ES

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusa krīzes fonā Ķīnas varasiestādes izrādījušās daudz atsaucīgākas un draudzīgākas, nekā Brisele, konstatēja politologs Andrejs Karņejevs.

RĪGA, 21. marts – Sputnik. Ķīna nosūtīja Lietuvai 20 tūkstošus medicīnas masku un 120 tūkstošus cimdu pāru humanitārās palīdzības kārtā koronavīrusa pandēmijas fonā, vēsta Sputnik Lietuva.

Pekina izmanto esošo situāciju, lai uzkrātu politiskos punktus, taču demonstrē Baltijai lielāku atbalstu, nekā Eiropas Savienības vadība, atzīmēja Ekonomikas augstskolas Austrumu pētniecības skolas vadītājs Andrejs Karņejevs.

"Humanitārā palīdzība ir pareizais veids, kā nodrošināt sev cilvēku simpātiju no citām valstīm. Ķīna izmanto savus finanšu resursus un ražošanas iespējas, lai nodemonstrētu visai pasaulei savas politikas humāno aspektu. Dažus punktus sacensībās ar Rietumiem tā tādējādi, bez šaubām, iegūs," konstatēja Karņejevs.

Savukārt Eiropas Savienība pandēmijas situācijā parādījuši ļoti nelielu savstarpējās palīdzības pakāpi un koordinācijas trūkumu, uzsvēra politologs.

"Šajā fonā gatavība palīdzēt Baltijas valstīm -  tas ir liels pluss Ķīnai. Pekina demonstrē draudzīgumu un gatavību just līdzi, kā pietrūkst Eiropas Savienībai," secināja Karņejevs.

Lietuvā, saskaņā ar republikas Veselības ministrijas informāciju, ir atklāti 49 ar koronavīrusa jaunā tipa infekcijas saslimšanas gadījumi. Koronavīrusa pandēmija, kura sākās pērnā gada beigās Uhaņā, Ķīnā, patlaban ir pārņēmusi 186 valstis un aizjūras teritorijas. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, saslimuši vairāk nekā 277 tūkstoši cilvēku. Tiek ziņots par 11 431 bojāgājušo un 91 994 atveseļošanās gadījumiem. Mirstība pieaugusi līdz vairāk nekā 4%.

Карнеев: в борьбе против коронавируса Китай помог Балтии больше, чем ЕС
Ziņu lente
0