Ilons Masks nedēļas laikā zaudējis 5,5 miljardus dolāru

© AFP 2023 / ERIC PIERMONTИлон Маск. Архивное фото.
Илон Маск. Архивное фото. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītā nedēļa bija smaga ne tikai izgudrotājam. Pēdējo septiņu dienu laikā desmit lielākie miljardieri pasaulē zaudējuši apmēram 76,4 miljardus dolāru.

RĪGA, 15. marts - Sputnik. Kompānijas Tesla vadītājs Ilons Masks, kurš paniku koronavīrusa dēļ nosauca par muļķību, zaudējis 5,5 miljardus dolāru tirgus nestabilitātes rezultātā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz žurnālu Forbes.

6.martā OPEC+ valstīm neizdevās vienoties ne par izmaiņām naftas ieguves ierobežošanas darījumā, ne arī par tā pagarināšanu. Rezultātā no 1.aprīļa tiks atcelti ierobežojumi naftas ieguves jomā valstīs, kas veidoja agrāko aliansi. Šis faktors līdz ar ziņām par koronavīrusa izplatīšanos radījis plašu kritumu naftas un citos tirgos, atgādina Forbes.

Финансовый аналитик Дмитрий Голубовский - Sputnik Latvija
"Tas ir uz ilgu laiku". Analītiķis novērtēja naftas cenu krituma sekas

Aizvadītā nedēļa bija smaga ne tikai izgudrotājam. Izdevums atgādināja, ka pēdējo septiņu dienu laikā desmit lielākie miljardieri pasaulē zaudējuši apmēram 76,4 miljardus dolāru.

Starp bagātniekiem, kuri cietuši visnopietnākos zaudējumus, ir kompāniju grupas LVMH prezidents Bernārs Arno, kurš kļuvis par 14 miljardiem dolāru nabagāks, un holdinga Inditex (zīmola Zara īpašnieks) dibinātājs un beneficiārs Amansio Ortega, kurš zaudējis 12,8 miljardus dolāru.

Amazon vadītājam Džefam Bezosam izdevies saglabāt savu pasaulē bagātākā cilvēka statusu, neskatoties uz zaudējumiem, kuri pārsniedz 6 miljardus dolāru. Patlaban viņa īpašumi tiek vērtēti 110,5 miljardu dolāru apmērā.

Ziņu lente
0