Kur paslēpies koronavīrusa "melnais gulbis": analītiķis nosauca ekonomikas vājo posmu

© Foto : из архива автораЭкономист Владимир Рожанковский
Экономист Владимир Рожанковский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Analītiķis Vladimirs Rožankovskis pastāstīja, kur slēpjas globālās finanšu krīzes perēklis, kura mēroga ziņā būs salīdzināma ar 2008. gada notikumiem.

RĪGA, 14. marts – Sputnik. Itālijas banku sistēma būs visnestabilākā iespējamās globālās finanšu krīzes priekšā koronavīrusa dēļ, uzskata avīzes Washington Post komentētājs Deivids Linčs. Pēc viņa domām, Itālijas ekonomikas nākotne ir tiešā atkarībā no valsts finanšu sektora stabilitātes.

Neatkarīgās ekspertu kompānijas "SharesPro" analītiķis Vladimirs Rožankovskis radio Sputnik ēterā paziņoja, ka kategoriski nepiekrīt šādai prognozei.

Биологические исследования в лаборатории - Sputnik Latvija
Latvijā jau ir gatavi veikt cilvēkiem valsts apmaksātas koronavīrusa pārbaudes teltīs

"Ja runājam konkrēti par finanšu sektoru, tad "melnais gulbis" atrodas ASV fondu indeksos. Ja runājam par reālākiem trigeriem, protams, jāsaudzē tieši Amerikas bankas, lai biržu kritiena procesā nepasliktinātos to aktīvu kvalitāte un neatkārtotos 2008. gada septembrī notikumi," brīdināja Rožankovskis.

Par melno gulbi biržu spēlētāji dēvē neparedzamu pasaules mēroga notikumu, kurš vedīs pie vērā ņemamām sekām.

ASV biržu indeksi iepriekš tika slēgti ar kritienu par 7,9%-9,3%, šis rādītājs ir kļuvis par sliktāko kopš 1987. gada.

Где засел "черный лебедь" коронавируса: Рожанковский назвал слабое звено мировой экономики

PVO nedēļas vidū izsludināja pasaulē koronavīrusa pandēmiju. Saskaņā ar 14. marta rīta datiem, koronavīrusa infekcija COVID-19 pārņēmusi 145 valstis un reģionus, tiek ziņots par vairāk nekā 145 tūkstošiem inficēto, 5436 nāvēm un 72 533 atveseļošanās gadījumiem.

Ziņu lente
0