Polija izveidojusi sanitāro kordonu uz robežas ar Vāciju un Čehiju

© REUTERS/Yves HermanБиологические исследования в лаборатории
Биологические исследования в лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunākie dati liecina, ka Polijā fiksēti 16 apstiprināti jaunā koronavīrusa infekcijas gadījumi.

RĪGA, 10. marts – Sputnik. Polija nolēmusi veidot sanitāro kontroli uz robežām ar Vāciju un Čehiju, informēja valsts premjerministrs Mateušs Moraveckis.

Patlaban Polijā fiksēti 16 apstiprināti jaunā koronavīrusa infekcijas gadījumi, atgādināja Sputnik Baltkrievija.

Фармацевт в лаборатории - Sputnik Latvija
Mediji: koronavīrusa infekcijas gadījumu skaits ASV pārsniedzis 500

"Šodien mēs pieņemam kārtējos lēmumus. Mēs esam vieni no pirmajiem Eiropā, kas pieņem tādu lēmumu. Vārdu sakot, mēs ieviešam sanitārās pārbaudes uz robežas ar Vāciju un Čehiju, galvenajās robežas šķērsošanas vietās," konstatēja Moraveckis.

Viņš informēja, ka kontrole tiks organizēta četros robežkontroles punktos uz Vācijas robežas un vienā – uz Čehijas robežas

"Gribu uzsvērt, ka tuvāko stundu laikā mēs paplašināsim šīs pārbaudes pārējās robežu šķērsošanas vietās," viņš piebilda.

Premjers norādīja, ka sākotnēji plānots pārbaudīt autobusu transportu.

Koronavīrusa izplatīšanās 

2019. gada 31. decembrī Ķīnas varasiestādes informēja PVO par nezināmas pneimonijas uzliesmojumu Uhaņā, Hubejas provincē (valsts centrālā daļa).

Speciālisti noteica slimības ierosinātāju – tas ir koronavīruss 2019-nCoV. PVO atzina uzliesmojumu par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju un piešķīra saslimšanai oficiālu nosaukumu – COVID-19.

Patlaban apstiprināto koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaits kontinentālajā Ķīnā pārsniedzis 80 tūkstošus. Koronavīruss fiksēts jau 104 pasaules valstīs, inficēto skaits simt tūkstošus.

Ziņu lente
0