Somu karavīri nepiedalīsies NATO mācībās Norvēģijā koronavīrusa dēļ

CC BY 2.0 / Vestman / Финские солдаты на построении
Финские солдаты на построении - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Somijas Aizsardzības spēki informēja, ka nepiedalīsies mācībās "Cold Response 2020", ko NATO organizē Norvēģijā.

RĪGA, 9. marts - Sputnik. Somijas karavīri nepiedalīsies NATO mācībās "Cold Response 2020", kuru pamata posma sākums ieplānots šodien Norvēģijā, ņemot vērā situāciju ar koronavīrusu, vēsta Somijas Aizsardzības spēki.

Piektdien noskaidrojās, ka militārajās mācībās "Cold Response 2020" Norvēģijā aptuveni 1,3 tūkstoši cilvēku atrodas karantīnā, jo vienam no manevru dalībniekiem diagnosticēta koronavīrusa infekcija, informē RIA Novosti.

"Ņemot vērā situāciju ar koronavīrusu Norvēģijā, Aizsardzības spēki nolēma neapmeklēt mācības "Cold Response 2020". Mēs visi ceram, ka Šollā (nometne, kurā karavīri atrodas karantīnā – red.) viss būs labi. Protams, tā bija vilšanās mūsu brigādei, taču labāk būt drošībā, nekā nožēlot," teikts Aizsardzības spēku paziņojumā.

Iepriekš bija plānots, ka mācībās piedalīsies 400 karavīri no Somijas, ieskaitot karadienestā iesauktos, virsdienesta karavīrus un apkalpojošo personālu.

NATO ziemas mācības "Cold Response 2020" sākas Norvēģijā šodien. Tajās piedalās 16 tūkstoši karavīru no 10 valstīm.

Koronavīrusa izplatīšanās pasaulē

Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija
Latvijas aizsardzības ministrs gribēja palielīties un sameloja par koronavīrusa analīzēm

2019. gada 31. decembrī Ķīnas varasiestādes informēja PVO par nezināmas pneimonijas uzliesmojumu Uhaņā, Hubejas provincē (valsts centrālā daļa).

Speciālisti noteica slimības ierosinātāju – tas ir koronavīruss 2019-nCoV. PVO atzina uzliesmojumu par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju un piešķīra saslimšanai oficiālu nosaukumu – COVID-19.

Patlaban apstiprināto koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaits kontinentālajā Ķīnā pārsniedzis 80,6 tūkstošus, vairāk nekā 55,4 tūkstoši ir atveseļojušies un izrakstīti no slimnīcām. Visā pasaulē apstiprināto koronavīrusa gadījumu skaits pārsniedzis simt tūkstošus.

Ziņu lente
0