Seksologs paskaidroja, ko nekādā gadījumā nevajadzētu dāvināt 8.martā

© Sputnik / Sergey MelkonovМолодые люди на скамейке
Молодые люди на скамейке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dāvanas svētkos var būt veiksmīgas un ne īpaši, oriģinālas un banālas. Taču dažas ir vienkārši nepieļaujamas, ir pārliecināts seksologs Sergejs Langs.

RĪGA, 8.marts – Sputnik. Tagad jau ir grūti teikt, no kurienes tas nācis – no kādas filmas, kuras nosaukumu neviens vairs nespēj atsaukt atmiņā, vai no "tautas daiļrades". Taču, paskaidroja seksologs Sergejs Langs, dažiem cilvēkiem ienāk prātā  "uzdāvināt" savai otrajai pusītei svētkos "vētrainu mīlas nakti". Pēc viņa domām, tā ir ļoti slikta ideja. Kāpēc tā? To viņš pastāstīja radio Sputnik ēterā.

"Runa ir par uzmanību un vēlmi uzdāvināt partnerim svētkos jaunas emocijas. Kad cilvēki dzīvo kopā vai pat tiekas, viņiem sekss kļūst par ikdienu. Tā nevar būt dāvana. Ja sekss vai skūpsts tiek uztverts kā dāvana, tās vairs nav attiecības," uzskata seksologs.

Ja vienam no partneriem ienāk prātā tāda doma, kaut kas nav kārtībā, paskaidroja Sergejs Langs. Turklāt viņš ir pārliecināts, ka 8.marts nevar kļūt par klaušām.

"Ja 8.marts tev ir kā "akmens kaklā", tā jau ir nopietna problēma. Ideāli būtu tādā gadījumā iet pie psihologa un risināt šo problēmu. Ja jūs to ielaidīsiet, attiecības sabruks. Taču parasti cilvēki nevēlas atzīt savas kļūdas, bet gājiens pie psihologa – tas jau ir kļūdu labojums. Ne katrs to spēj, un cilvēki saglabā ilūziju: tā dzīvo visi, un viss ir kārtībā," paskaidroja speciālists.

Seksologs atgādināja, ka dzimumu svētki nav vienīgās dienas gadā, kad vajadzētu pievērst uzmanību partnerim. Dāvanas vajag pasniegt biežāk.

Ziņu lente
0