Turcijas un Eiropas Savienības robežas šķērsojuši vairāk nekā 47 tūkstoši bēgļu

© Sputnik / Сергей Строителев / Pāriet pie mediju bankasНа рынке в Бодруме в Турции
На рынке в Бодруме в Турции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tūkstošiem bēgļu no Sīrijas, Pakistānas, Irānas un Irākas dodas Turcijas un Eiropas valstu robežu virzienā pēc informācijas par to, ka Turcija vairs nekavē bēgļu pārvietošanos uz Eiropu.

RĪGA, 1. marts — Sputnik. Turcijas iekšlietu ministrs Suleimans Soilu paziņoja, ka 47 113 migrantu šķērsojuši valsts robežu ar ES, ņemot vērā informāciju par to, ka Turcija vairs nekavē bēgļu pārvietošanos uz Eiropu, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš Turcijas prezidents Redžeps Erdogans paziņoja, ka valsts atvērusi robežas ar ES Sīrijas bēgļiem. Sestdienas vakarā Soilu informēja, ka Turciju pametuši vairāk nekā 36 tūkstoši migrantu.

"Pl. 23:50 (sestdien, pl. 22:50 pēc Latvijas laika) migrantu skaits, kas pametuši mūsu valsti caur Edirneju (Turcijas province valsts ziemeļrietumos, uz robežas ar Grieķiju un Bulgāriju), sastāda 47 113", teikts Soilu paziņojumā Twitter.

ES dalībvalstu vadītāji 2016. gada marta vidū saskaņoja ar Turciju plānu migrācijas krīzes apkarošanai. Cita starpā tas paredz finansiāla atbalsta sniegšanu Ankarai bēgļu uzņemšanai, visu Grieķijā nonākušo nelegālo migrantu atgriešanai Turcijā un legālo migrantu – Sīrijas pilsoņu uzņemšanu Eiropas Savienībā pēc principa "viens pret vienu".

Iepriekš Turcijas valdošās partijas "Likums un attīstība" preses sekretārs Omers Čeliks informēja, ka Turcija joprojām pieturas pie savas migrācijas politikas, taču vairs nespēj apturēt bēgļu plūsmu no Sīrijas. Pēc tam Turcijas kaimiņvalstis informēja par kontroles pastiprināšanos uz robežas.

Ziņu lente
0