Pentagons atzinis, ka militārais "pārākums" pār Krieviju ir zaudēts

CC BY-SA 2.0 / David B. Gleason / The PentagonШтаб-квартира Министерства обороны США
Штаб-квартира Министерства обороны США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Aizsardzības ministrijas pārstāvis informēja, ka ASV zaudējušas konkurētspējas priekšrocību, jo Krievija un Ķīna attīstās aizsardzības jomā.

RĪGA, 28. februāris - Sputnik. ASV Bruņoto spēku Štābu priekšnieku komitejas vadītājs ģenerālis Marks Millijs paziņoja, ka ASV militārais pārākums ir sagrauts, bet Krievija un Ķīna palielina savas priekšrocības šajā jomā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Pentagona pārstāvis atzina, ka patlaban ASV armija ir gatava nodrošināt militāro savaldīšanu, aizsargāt valsti no uzbrukuma, atbalstīt sabiedrotos un karot ar jebkuru potenciālu pretinieku.

Флаг НАТО - Sputnik Latvija
Avots KF Aizsardzības ministrijā paziņoja par reakciju uz mācībām Defender Europe

Taču, pēc Millja vārdiem , ASV konkurētspējas priekšrocība ir sagrauta un to nevienam nevajadzētu apšaubīt.

"Ķīna un Krievija pastiprina militārās iespējas, lai pārspētu ASV un to sabiedrotos un nodrošinātu savu ietekmi visā pasaulē," ģenerāļa teikto citēja ziņu aģentūra. 

ASV un vairākas citas valstis  regulāri stāsta par "Krievijas draudiem", kam, pēc Krievijas valdības un vairāku ekspertu domām, netic arī pat Vašingtona. Decembrī Krieivijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu atzīmēja, ka NATO ik gadus Eiropā organizē līdz 40 lielas mācības, kas nepārprotami vērstas pret Krieviju. ministrs atgādināja, ka alianse par 33% palielinājusi gaisa izlūkošanas intensitāti pie Krievijas robežām, izlūkošanu jūrā – par 24%. Pie tam Maskava jau vairākkārt uzsvērusi, ka valsts neplāno nekādus uzbrukumus. 

Ziņu lente
0