Mediji: Valsts departaments apsūdz Krieviju nepatiesu ziņu izplatīšanā par koronavīrusu

© REUTERS / Kim Kyung-HoonПожарные в защитных костюмах помещают в машину скорой помощи заболевших пассажиров круизного лайнера Diamond Princes, помещенного в карантин у японского порта Йокогама
Пожарные в защитных костюмах помещают в машину скорой помощи заболевших пассажиров круизного лайнера Diamond Princes, помещенного в карантин у японского порта Йокогама - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas nodoms ir sēt ķildas un nodarīt kaitējumu amerikāņu institūtiem un savienībām, tostarp arī ar slepenu un vardarbīgu kampaņu palīdzību, klāsta ASV Valsts departaments.

RĪGA, 23. februāris - Sputnik. ASV Valsts departaments uzskata, ka sociālajos tīklos pastāv liels skaits lapu, kas it kā esot saistītas ar Krieviju un īsteno koordinētu kampaņu dezinformācijas izplatīšanai par koronavīrusu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru France Presse.

Valsts departaments uzskata, ka kampaņa izplata teorijas par to, ka ar COVID-19 uzliesmojumu saistītas ASV, cenšoties kaitēt Vašingtonas imidžam, šī iemesla dēļ Valsts departamentam uzdots cīnīties ar viltotiem kontiem Twitter, Facebook un Instagram, kuri it kā izplatot dezinformāciju, France Press pastāstīja informācijas avoti resorā.

"Krievijas nodoms ir sēt ķildas un nodarīt kaitējumu amerikāņu institūtiem un savienībām, tostarp arī ar slepenu un vardarbīgu kampaņu palīdzību," klāsta ASV Valsts departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Eiropas un Eirāzijas lietās Filips Rikers.

2019. gada 31. decembrī Ķīnas valdība informēja PVO par nezināma tipa pneimonijas uzliesmojumu Uhaņas pilsētā. Speciālisti konstatēja, ka slimību ierosina jauns koronavīruss. PVO atzina uzliesmojumu par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju. Patlaban Ķīnā slimībā miruši 2345 cilvēki, izveseļojušies un no slimnīcas izraisīti 20 659 cilvēki, apstiprināto slimības gadījumu skaits pārsniedzis 76 tūkstošus.

Ziņu lente
0