ASV mācībās izspēlēja kodoluzbrukumu Krievijai

© Pixabay / WikiImagesВзрыв ядерной бомбы
Взрыв ядерной бомбы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācību scenārijs iekļāvis ārkārtas situāciju Eiropā, kur rit karš ar Krieviju, un KF nolemj ierobežoti izmantot nelielas jaudas kodolieroci pret objektu NATO teritorijā.

RĪGA, 22. februāris – Sputnik. ASV organizējušas "nelielas" mācības, kas paredz Krievijas kodoluzbrukumu Eiropai un Savienoto valstu atbildi, pastāstīja Pentagona pārstāvis, vēsta RIA Novosti.

Pēc viņa vārdiem, "mācību scenārijs iekļāvis ārkārtas situāciju Eiropā, kur rit karš ar Krieviju, un KF nolemj ierobežoti izmantot nelielas jaudas kodolieroci pret objektu NATO teritorijā".

Pentagona pārstāvis piebilda, ka tamlīdzīgā situācijā iejaucas aizsardzības ministrs, pēc tam – prezidents, un rezultātā tiek pieņemts lēmums par atbildi.

Редактор немецкого журнала World Economy, член общества внешней политики ФРГ (DGAP e.V) и Союза журналистов Германии Александр Сосновский выступил в Риге - Sputnik Latvija
"Kara nebūs, kamēr armija negribēs": Latvijā uzstājās vācu politologs

Mācību gaitā tika imitēta ASV reakcija, kuras gaitā Vašingtona "atbild ar kodoluzbrukumu Krievijai". Militārpersona konstatēja, šajās mācībās Pentagona vadītājs Marks Espers guvis priekšstatu par to, kā Savienotās Valstis varētu reaģēt tamlīdzīgā situācijā. Mācībās piedalījās arī ASV Kongresa pārstāvji, lai izprastu, kā "norit saziņa kodolkrīzes laikā".

Iepriekš piektdien Pentagona pārstāvis apgalvoja, ka ASV neplānojot dislocēt Eiropā mazas jaudas kodolraķetes. Viņš apliecināja, ka amerikāņu "atbilde uz Krievijas pārkāpumiem" neietvers kodolieročus, un paskaidroja, ka runa ir par tāda darbības rādiusa ballsitiskajām raķetēm, ko pieļauj Līgums INF (līgums par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju).

Februāra sākumā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atklāja, ka piedāvājis ASV valsts sekretāram Maikam Pompeo pieņemt rezolūciju: kodolkara kurināšana nav pieļaujama. Viņš piebilda, ka Vašingtona solījusi tuvākajā laikā atbildēt, un pauda cerību, ka atbilde būs pozitīva.

Ziņu lente
0