Eksperts: Lielbritānija vēlas atrisināt jautājumu ar migrantiem no Austrumeiropas

© фото из личного архива Александра СафоноваАлександр Сафонов
Александр Сафонов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar jaunās imigrācijas politikas palīdzību Londona plāno celt savu pilsoņu dzīves līmeni un ienākumus, kā arī nostiprināt Brexit mērķus, uzskata eksperts Aleksandrs Safonovs.

RĪGA, 21. februāris – Sputnik. Lielbritānijas valdība plāno panākt pilnīgu kontroli pār valsts robežām, vēsta The Guardian.

Domājams, Londona jaunās imigrācijas likumdošanas ietvaros slēgs valsts robežas nekvalificētiem strādniekiem un cilvēkiem, kuri nepārvalda angļu valodu. Projekts paredz, ka darba vīzas saņemšanai potenciālajam darba devējam vajadzīgs arī darba devēja ielūgums, kurš gatavs viņam maksāt vismas 25,6 tūkstošus mārciņu sterliņu.

Sarunā ar Sputnik Lietuva Krievijas valdības Finanšu institūta Personāla vadības katedras profesors, Darba un sociālo attiecību akadēmijas prorektors Aleksandrs Safonovs paziņoja, ka ar tādiem pasākumiem Londona vēlas stabilizēt situāciju darba tirgū, kur radies darba spēka pārpalikums, ņemot vērā migrantus no Centrālās un Austrumeiropas un Ziemeļāfrikas.

"Vienmēr traucē politika. Pirmais, protams, ir tas, ka, būdami Eiropas Savienībā, (briti – red.) bija spiesti sekot ES diktētajiem noteikumiem. Tā (Brisele – red.), protams, ir par atvērtu  darba tirgu. Neapšaubāmi, šajā kontekstā tas bija nopietns ierobežojums, gan politisks, gan sociāls. Tāpēc, visdrīzāk, sākotnējais iemesls ir tas, ka briti izstājās no ES... (..) Tādējādi cer celt savu pilsoņu dzīves līmeni, ienākumus, lai apliecinātu, cik nepieciešama bija izstāšanās no ES," viņš teica.
Ziņu lente
0