Politika

Ukrainas bijušo ārlietu ministru satrauc Krievijas un Rietumu iespējamais "darījums"

© Sputnik / Михаил Палинчак / Pāriet pie mediju bankasГлава МИД Украины Павел Климкин
Глава МИД Украины Павел Климкин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politiķis paudis viedokli, ka Kijeva varētu nonākt Maskavas ietekmē, ja puses noslēgs vienošanos.

RĪGA, 20. februāris – Sputnik. Ukrainas bijušais ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins paudis bažas par Krievijas un Rietumu iespējamo "darījumu", vēsta Sputnik Lietuva.

Pēc viņa domām, Ukraina varētu nokļūt Maskavas ietekmē. Politiķis uzskata, ka parādīsies jauna nosacīta vienošanās "Jalta 2", kas noteiks "ietekmes sfēras" pasaulē, viņš pavēstīja telekanāla Ukrlife.tv ēterā.

Здание генерального консульства Российской федерации во Львове - Sputnik Latvija
Viedoklis
Minskas vienošanās piektā gadadiena

"No tāda darījuma izredžu viedokļa, es uzskatu, ka tāds risks patiešām ir reāls," skaidroja Kļimkins.

Viņš atzīmēja, ka Kijevai tāds "darījums" ir slikts un zudīšot pārliecība par to, ka "mēdz dzīvojam taisnīgā pasaulē". Pie tam poitiķis uzskata, ka Ukrainai vajagot "angažēt savus draugus", "spēlēt" un strādāt ar politiķiem un līderiem Rietumos, lai notikumu iznākums būtu citāds.

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins ierosināja organizēt ANO Drošības padomes piecu dalībvalstu – Krievijas, Ķīnas, ASV, Francijas un Lielbritānijas līderu tikšanos. Plānots apspriest pasaules drošības problēmas. Pēc Krievijas prezidenta preses sekretāra Dmitrija Peskova vārdiem, iniciatīvu atbalstījusi Ķīna un Francija, taču nav saņemtas atbildes no ASV un Lielbritānijas.

Ziņu lente
0