Austrumeiropā reģistrēti jauni putnu gripas uzliesmojumi

© pixabay.com / ulleoКурица
Курица - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divu valstu veterinārārsti patlaban likvidē sekas, veido nepieciešamās aizsardzības un novērojumu zonas.

RĪGA, 19. februāris – Sputnik. Jauni putnu gripas uzliesmojumi atklāti Čehijā un Bulgārijā, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Lietuvas Valsts pārtikas un veterināro dienestu (VMVT).

Čehija reģistrēts jau otrais gadījums. Inficēšanās perēklis atklāts Pardubices novadā fermā, kur tiek uzturēti vairāk nekā 137,5 tūkstoši tītaru. Jaunais putnu gripas uzliesmojums atklāts vien 100 kilometru attālumā no pirmā. Turklāt saslimšanu atklāja pīļu fermā Plovdivas apgabalā, Bulgārijā. Tur tiek audzēti 15,7 tūkstoši pīļu.

Курица - Sputnik Latvija
Klāt pie koronavīrusa: Ķīnā fiksēts putnu gripas uzliesmojums

Abu valstu veterinārārsti patlaban likvidē putnu gripas uzliesmojumus, veido nepieciešamās aizsardzības un novērojumu zonas, dezinficē fermas un veic citus obligātos drošības pasākumus, lai novērstu vīrusa izplatīšanos.

VMVT atgādina, ka astoņās Eiropas valstīs tika reģistrēti saslimšanas gadījumi: Polijā (21), Ungārijā un Slovākijā (pa četriem katrā), Rumānijā un Čehijā (divi gadījumi), Vācijā, Ukrainā un Bulgārijā (viens).

Sākas pavasara savvaļas putnu migrācija, tādēļ speciālisti aicina fermerus un putnu īpašniekus būt uzmanīgākiem un ievērot drošības pasākumus.

Ziņu lente
0