Mediji: tūristi biežāk mirst pašfoto uzņemšanas laikā, nekā no haizivju uzbrukumiem

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Pāriet pie mediju bankasОтдых на море
Отдых на море - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laika periodā no 2011. līdz 2017. gadam visā pasaulē 259 cilvēki gājuši bojā 137 nelaimes gadījumos, kas saistīti ar pašfoto uzņemšanu.

RĪGA, 16. februāris – Sputnik. Vairāk nekā 40% aptaujas par pašfoto dalībnieku pakļāva savu dzīvību briesmām veiksmīgu kadru dēļ, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz New York Post.

Kompānijas eksperti, kas specializējas mobilo tālruņu aksesuāru ražošanā, veica aptauju par attieksmi pret risku fotografēšanās laikā. Tajā piedalījās 2023 cilvēki.

Noskaidrojās, ka vairāk nekā puse respondentu, lai uzņemtu ideālu kadru, ir gatavi nostāties uz klints malas, 41% jau ir riskējuši pašfoto uzņemšanas laikā. 4% atzinās, ka pakļāva bīstamībai citus.

Meitenes taisa pašbildi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pašbilde izglāba amerikāni no 99 gadu cietumsoda

Turklāt katrs desmitais respondents (11%) guva traumas, cenšoties uzņemt fotogrāfiju: krita no pauguriem, velosipēdiem, viņus notrieca no kājām ūdens vilnis.

Pagājušā gada martā filmēšanas laikā Arizonā tūristei uzbruka jaguārs. Viņai izdevās izdzīvot. 2018. gadā 18 gadus vecs izraēlietis nokrita no 180 metru augstuma un gāja bojā Josemiti parkā, Kalifornijā, cenšoties nofilmēties uz stāvas klints virsotnes.

Iepriekš žurnāls par ģimenes medicīnu Indijā atklāja, ka laika periodā no 2011. līdz 2017. gadam visā pasaulē 259 cilvēki gājuši bojā 137 nelaimes gadījumos, kas saistīti ar pašfoto uzņemšanu. Šādā pašā laika periodā haizivis nogalinājušas 50 cilvēkus.

Ziņu lente
0