Kijevā novērtēja "12 soļus" situācijas noregulēšanai Ukrainā

© AFP 2023 / ANATOLII STEPANOVСолдат ВСУ на бронемашине. Архивное фото
Солдат ВСУ на бронемашине. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dokumentu "12 soļi Ukrainas un eiroatlantiskā reģiona drošības pastiprināšanai" sastādījuši desmitiem ekspertu no dažādām pasaules valstīm.

RĪGA, 15. februāris — Sputnik. Dokuments "12 soļi Ukrainas un eiroatlantiskā reģiona drošības pastiprināšanai" nav oficiāls, tajā iekļautās tēzes neatbilst Kijevas viedoklim, apgalvoja Ukrainas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Jekaterina Zeļenko, vēsta RIA Novosti.

"Tā ir privāta iniciatīva, ar ko nākuši klajā vairāki politiķi un eksperti, kuri interesējas par starptautiskās drošības jautājumiem un situāciju drošības jomā Ukrainā," viņa norādīja komentārā portālam Ukrinform.

Zeļenko atzīmēja, ka dokumentu nav atzinusi arī Minhenes drošības konferences vadība, tāpēc tas dzēsts no pasākuma oficiālās mājaslapas.

Служба безопасности Украины - Sputnik Latvija
Gūstekņu apmaiņas dalībnieki pastāstīja par UDD veiktām spīdzināšanām

Iepriekš Ukrainas mediji ziņoja, ka Minhenes drošības konferences vietnē publicēts dokuments "12 soļi Ukrainas un eiroatlantiskā reģiona drošības pastiprināšanai" un vēlāk dzēsts.

Strana.ua raksta, ka dokumentu sastādījuši desmitiem ekspertu no dažādām pasaules valstīm.

Saskaņā ar portāla datiem, viņi ierosināja atjaunot Eiropas valstu un Krievijas sadarbību vairākās jomās, atjaunot kopīgā apšaudes pārtraukšanas režīma kontroles un koordinācijas centra darbu Donbasā, pacelt "Normandijas četrinieka" līmenī pārrunas par karadarbības apturēšanu. Tāpat dokuments paredzēja veidot virkni pasākumu, lai, iespējams, atceltu sankcijas, paplašinātu EDSO grupu pārvietošanās brīvību un palielinātu caurlaides punktu skaitu Donbasā, atjaunotu reģiona infrastruktūru ar ES un Krievijas atbalstu, kā arī uzsāktu Ukrainā jaunu nacionālo dialogu identitātes problēmu risināšanai.

 

Ziņu lente
0